Samsung oferă mostre de afișaje pliabile pentru un viitor iPhone Fold

1014

Conform informațiilor din Coreea de Sud, Samsung Display ar fi trimis eșantioane ale unui ecran pliabil companiei Apple. Acest lucru ar putea indica un viitor iPhone pliabil anul acesta sau anul viitor. Apple și-a manifestat interesul pentru un smartphone pliabil de ani de zile sub formă de cereri de brevete. Odată cu lansarea modelului Samsung Galaxy Fold, compania americană este sub presiune și probabil ia în calcul pregătirea unui smartphone pliabil.

Eșantioanele trimise de Samsung Display măsoară 7,2 inch, cu doar 0,1 inch mai mici decât panoul principal aflat pe Samsung Galaxy Fold, potrivit ETNews din Coreea de Sud. Site-ul nu a oferit mai multe detalii, conform AppleInsider. A specificat în schimb că Samsung este capabil să producă aproximativ 2,4 milioane de astfel de ecrane pe an. Intenția gigantului electronist șef la nivel mondial este să producă până la 10 milioane de astfel de ecrane.

Samsung a trimis modele de ecrane pliabile la Google și Apple

Conform informațiilor Samsung Display ar fi trimis mostre de afișaj pliabil și către Google nu numai către Apple. Acest lucru nu înseamnă neapărat că cele două companii intenționează să lanseze un telefon gen Galaxy Fold în viitorul apropiat. Cel puțin în 2019 iPhone-urile sunt de așteptat să păstreze ecranele fixe. Cu toate acestea, un analist Apple a spus că firma americană nu va avea niciun iPhone pliabil până cel puțin în 2020.

Samsung ar fi probabil cel mai sigur candidat pentru furnizarea de panouri pliabile companiei Apple. În acest moment gigantul tech furnizează deja majoritatea componentelor OLED pentru iPhone XS și XS Max. Chiar dacă de puțin timp compania LG Electronics furnizează și ea ecrane la Apple, este puțin probabil să încurce Samsung în viitorul apropiat.

LG Electronics este o companie multinațională sud-coreeană cu sediul în Seul, Coreea de Sud. A fost fondată în 1958 ca GoldStar. În februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi în cele din urmă LG Electronics. Are peste 82.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume.

Potrivit informației, Samsung nu intenționează să păstreze tehnologia pliabilă pentru sine. Intenția Samsung este să producă diferite componente pentru a fi un furnizor mondial dominant al tehnologiei pliabile.

Conform informațiilor de la AppleInsider, momentan nu se poate estima ce fel de abordare va avea Apple pentru un viitor smartphone pliabil. Un dispozitiv 2-in-1 smartphone / tabletă, care costă la aproape Samsung 2.000 de dolari, la Apple ar putea costa mai mult. Acest preț îl poate face mai scump decât majoritatea tabletelor și laptopurilor. Este posibil ca Apple să găsească alte mijloace de scădere a costurilor. Poate aștepta scăderea prețului componentelor sau utilizarea unui design mai simplu.

În ceea ce privește un viitor Apple iPhone pliabil, informațiile din interior precizează că este „puțin probabil pentru 2019, dar posibil pentru 2020”.