Memoria Samsung MRAM foarte rapidă poate ajunge în articole portabile

419
Memoria Samsung eMRAM foarte rapida poate ajunge in articole portabile
Sursa Foto: SamMobile.com

Se pare că Samsung își îndreaptă atenția către piața de memorie MRAM emergentă. Scopul companiei Samsung este de a-și extinde aplicațiile tehnologiei MRAM la sectoare suplimentare. Informația a fost făcută publică de inginerul șef de la Samsung Foundry, Han Shin-hee, la SEMICON Korea. SEMICON este o conferință organizată online, pe probleme de AI, senzori și producție inteligentă. Are loc între 3 și 12 februarie și a fost organizat anual din 1987.

Gigantul high-tech sud-coreean speră ca cipurile MRAM (Magnetic RAM) să fie utilizate în mai multe domenii dincolo de IoT și AI, cum ar fi memoria grafică, memoria cache de nivel scăzut, piața auto și chiar portabile. Această memorie utilizează rotirea electronică pentru a stoca informații.

Ce este Samsung MRAM și care este diferența față de DRAM?

Samsung lucrează de ani de zile la acest tip de memorie și a început să producă în masă prima memorie MRAM în 2019. Avea o capacitate limitată, care este unul dintre dezavantajele MRAM. Totuși ar fi fost aplicată cipurilor IoT și AI, precum și microcontrolerelor fabricate de NXP. Întâmplător, NXP ar putea fi în curând deținută de Samsung cu următorul său val de fuziuni și achiziții.

Samsung vrea acum ca MRAM să devină o soluție viabilă pentru mai multe segmente de piață și aplicații. Experții din domeniu se așteaptă ca piața globală MRAM să ajungă la 1,2 miliarde de dolari până în 2024. În opoziție cu memoria flash / DRAM care stochează date sub formă de încărcare electrică, MRAM este o soluție nevolatilă care folosește elemente de stocare magnetice pentru stocarea datelor.

MRAM (Magnetic Random Access Memory). La fel ca în cazul altor memorii RAM, datele din această memorie pot fi accesate direct și nu au nevoie de energie pentru stocare. Sunt interesate de acest tip de memorie Samsung, IBM, Toshiba Nec, Sony și NXP.

În practică, această memorie este incredibil de rapidă, poate fi cu până la 1.000 de ori mai rapidă decât eFlash. În parte, acest lucru se datorează faptului că MRAM nu trebuie să efectueze un ciclu de ștergere înainte de a scrie date noi. De asemenea, necesită mai puțină energie decât mediile convenționale de stocare, conform SamMobile.

Pe de altă parte, cea mai mare slăbiciune a acestei memorii constă în capacitatea sa de stocare redusă. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care ocupă o nișă relativ îngustă pe piață, mai degrabă decât un trend. Samsung dorește să folosească MRAM în curând în mai multe domenii, în portabile și alte dispozitive mobile.