Texas Instruments, NXP și Renesas pe lista de cumpărături Samsung

419
Texas Instruments NXP si Renesas pe lista cumparaturi Samsung
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung urmărește o nouă rundă de fuziuni și achiziții în industria semiconductorilor auto. Acest lucru a fost dezvăluit de directorul financiar al companiei Choi Yoon-ho recent la prezentarea rezultatelor financiare ale companiei. Planurile exacte ale companiei nu au fost prezentate public, dar experții pieței citați de SamMobile indică faptul că NXP, Texas Instruments și Renesas sunt principalii candidați pentru viitorul val de investiții al Samsung Electronics.

Zvonurile care au urmat încarcerării moștenitorului Samsung Lee Jae-yong au sugerat întârzieri în planurile de M&A ale companiei. Dar din aceste noi declarații se pare că nu există un astfel de motiv de îngrijorare. Samsung trebuie să continue să meargă înainte indiferent de situația mea, a spus Lee Jae-yong, și așa va face.

NXP, Texas Instruments și Renesas ar putea fi deținute de Samsung

Observatorii din industria bancară de investiții sugerează că politica agresivă a Samsung în industria semiconductorilor auto ar putea viza mai multe companii. Este vorba de NXP din Țările de Jos, extrem de specializată în dezvoltarea procesoarelor de aplicații pentru mașini; Texas Instruments din SUA, specializat în semiconductori de putere de înaltă tensiune; și Renesas din Japonia – principalul producător de unități de microcontrolere pentru piața auto.

Texas instruments a fost fondată în 1930 și are sediul în Dallas, Texas SUA. Este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din SUA. Compania avea o valoare de piață de aproximativ 107 miliarde USD la mijlocul anului 2018. Texas Instruments proiectează și produce semiconductoare și diverse circuite integrate. Jack Kilby un angajat al companiei a inventat circuitul integrat în 1958.

Philips a fost fondată în Eindhoven, în 1891, de către Gerard Philips și tatăl său, Frederik. În prezent este una dintre cele mai mari companii de electronice din lume. CD-ul a fost co-dezvoltat de Philips și Sony. A fost lansat în 1982, sub marca Digital Audio Compact Disc.

NXP Semiconductors a fost înființată în 1953 ca parte a firmei Philips. Acum NXP Semiconductors este un producător olandez-american de semiconductori cu sediul în Eindhoven, Olanda și Austin, SUA. La 27 octombrie 2016, s-a anunțat că Qualcomm va încerca să cumpere NXP, tranzacția nu s-a realizat! NXP fost cel mai mare furnizor de semiconductori pentru identificare, pentru industria auto și rețele digitale.

Renesas Electronics este o companie globală de semiconductori din Japonia fondată în 2002. Renesas este fuziunea diviziilor de semiconductori de la Hitachi, Mitsubishi Electric și NEC. Începând cu 2014, a fost cel mai mare producător de semiconductori auto din lume și cel mai mare producător de microcontrolere din lume.

Samsung Electronics vizează industria auto

Se pare că Samsung vizează industria auto cu noi oferte M&A (mergers & acquisitions – fuziuni și achiziții). Mașinile devin mai dependente de semiconductori iar Samsung vrea să profite de acest lucru. În 2018, valoarea medie a semiconductorilor dintr-o mașină a fost de aproximativ 400$, conform SamMobile. Observatorii de pe piață se așteaptă ca EV (vehiculul electric) emergent să contribuie la creșterea acestei cifre dincolo de 1.000 de dolari.

Dacă Samsung va da dreptate analiștilor din industrie și va face această achiziție în industria semiconductoarelor auto, observatorii de pe piață prezic că va fi cea mai mare afacere de la achiziționarea companiei Harman pentru o sumă de 8 miliarde de dolari în 2016.