Samsung a expediat cele mai multe smartphone-uri în Q1 din 2018

1099

Potrivit datelor firmei de analiză de piață Counterpoint Market, Samsung este lider mondial atât în ​​transporturile de smartphone-uri, cât și în cele de telefoane mobile pentru Q1 din 2018. În ceea ce privește cota de piață a smartphone-urilor, Samsung a reușit să livreze un număr de 78 de milioane telefoane, de adică 22% din totalul de 360 ​​de milioane de telefoane livrate la nivel global în primele trei luni din 2018.

Apple a livrat operatorilor de telefonie mobilă și comercianților 52,2 milioane de iPhone-uri pentru o cotă de piață de 15% și al doilea loc la nivel global. Compania chineză Huawei a ocupat locul al treilea, cu o cotă de piață de 11%, care include atât smartphone-urile Huawei, cât și cele de la Honor. Următoarele companii producătoare de smartphone-uri, în acest top, au fost Xiaomi cu 8%, OPPO cu 7%, Vivo cu 5% și respectiv LG cu 3% din cota de piață. Alte branduri de telefoane inteligente ocupă împreună 29% din cota de piață.

Această cotă de piață reprezintă numărul de telefoane trimise de producători vânzătorilor de telefoane mobile, nu neapărat și vândute. Datele publicate de Counterpoint Market arată că, în primul trimestru al anului 2018, livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 3% față de anul 2017, până la 360 milioane de unități. Primele zece brand-uri de smartphone reprezintă aproximativ 76% din cota de piață, lăsând alte peste 600 mărci să concureze pentru restul de 24% din piață. Numărul de telefoane expediate de producătorul chinez Xiaomi a crescut cel mai mult față de anul trecut, cu 109%, devenind unul dintre brand-urile cu cea mai rapidă creștere de telefoane inteligente.

Din datele de pe diferite continente, Samsung Electronics deține primul loc în Asia, Europa și America Latină, în timp ce în America de Nord, primul loc este ocupat de gigantul local Apple Inc., care deține o cota de piață de 38%.

America Latină este denumirea generică a țărilor care ocupă America de Sud, America Centrală, partea sudică a Americii de Nord și Arhipelagul Antilelor. Are o populație de circa 640 milioane de locuitori ce reprezintă 8,6% din populația Globului. Termenul „America Latină” a fost folosit prima dată în 1856 de politicianul chilian Francisco Bilbao.

În America de Nord, cota de piață a smartphone-urilor Samsung a reprezentat 27%, Apple dominând pe teren propriu cu 38%, urmate la mare distanță de LG, ZTE și Lenovo. În Europa cu 33% compania Samsung este prima, Samsung Galaxy S9 și S9+ și-au spus cuvântul, urmată de Apple cu 20%. În America Latină cu 37% și Africa cu 28 %, Samsung are un avantaj absolut. În Asia, Samsung are 13% urmată de Xiaomi, Huawei și Oppo cu același procent din cota de piață, Apple este a cincea cu 12%.

SURSĂGsmarena