Samsung nu a participat la evenimentul MWC Shanghai 2023

146
Samsung
Sursa Foto: via gizmochina.com

Peste 300 de companii au luat parte la MWC Shanghai 2023, dar câteva nume mari lipseau în mod evident. Samsung, Qualcomm și Ericsson au omis evenimentul care s-a încheiat în 30 iunie la Shanghai International Expo Center din China. Absența Samsung, în special, a încruntat mai multe sprâncene pe fondul acutizării relațiilor dintre China și Coreea de Sud.

MCW Shanghai este un târg anual organizat de GSMA, aceeași asociație care organizează și MWC Las Vegas și MWC Barcelona. În timp ce marca MWC rămâne sinonimă cu evenimentul de la Barcelona, ​​evenimentele regionale din China și SUA au și ele partea lor de atractivitate din industria high-tech în fiecare an. Samsung nu a mai ratat acest evenimentul de la Shanghai cel puțin din 2017.

Samsung pur și simplu nu s-a prezentat. Spre deosebire de Qualcomm și Ericsson, Samsung nu a arătat deloc interes pentru MWC Shanghai 2023. Qualcom și Ericsson au rezervat inițial standuri ca expozanți în cadrul evenimentului, dar ulterior au anulat planurile, potrivit AndroidHeadlines. Mai mult, aceste trei companii s-au numărat printre cei 15 mari sponsori corporativi ai mega-expoziției. Directori superiori de la Qualcomm și Ericsson au participat la eveniment dar nu au luat cuvântul. Se presupune că Samsung a decis să renunțe la MWC Shanghai 2023 pe fondul tensiunilor dintre Coreea de Sud și China.

MWC Shanghai 2023: Samsung și Qualcomm nu au participat

Nu este clar de ce Samsung a ignorat evenimentul de la Shanghai. Compania nu a răspuns solicitărilor de comentarii de la South China Morning Post, iar GSMA nu a avut nicio explicație pentru absența Samsung. Dar acest lucru a venit pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Coreea și China. Cele două țări nu au fost în cei mai buni termeni în ultimii ani, dar relațiile lor s-au înrăutățit în ultimul timp.

Shanghai este al treilea cel mai populat oraș din lume, cu aproximativ 26.875.500 de locuitori (2022). Este zona metropolitană (pe distanță de ~50 km) cea mai populată din China, cu aproximativ 40.000.000 de locuitori.

Guvernul sud-coreean a denunțat recent China pentru săvârșirea unei „grave lipse de curtoazie diplomatică”. Acest lucru a venit după ce un oficial chinez nenominalizat a spus că anumite comentarii ale președintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol despre Taiwan „au echivalat cu amestec verbal”. Războiul comercial SUA-China a afectat, de asemenea, lanțul de aprovizionare tehnologic dintre cei doi giganți tehnologici din Asia. Absența Samsung de la MWC Shanghai 2023 nu a ajutat deloc în acest caz.

Acestea fiind spuse, Samsung nu a fost foarte interesat nici de MWC Barcelona 2023. A participat la eveniment, iar cele opt standuri nu au expus nimic notabil. Faptul că Samsung a sărit peste evenimentul de la Shanghai poate să nu aibă nimic de-a face cu relațiile dintre Coreea și China. Sau poate că are, da nu vom ști niciodată.

Dar ceea ce știm este că Samsung se pregătește pentru un eveniment major de lansare pe teren propriu. Compania va dezvălui dispozitivele pliabile Galaxy Z Fold 5 și Flip 5, tabletele emblematice din seria Galaxy Tab S9 și ceasurile din seria Galaxy Watch 6 la sfârșitul lunii iulie. Evenimentul Galaxy Unpacked va avea loc în Coreea pe 26 (27) iulie.