Samsung Neo QLED și QLED TV certificate „Low Vision Care” de TÜV Rheinland

246
Low Vision Care
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că televizoarele din gama Neo QLED și QLED din 2023 au primit certificarea „Low Vision Care”. Această certificare este acordată de TÜV Rheinland televizoarelor care îndeplinesc anumite standarde internaționale pentru a ajuta bolnavii de ambliopie. Ambliopia este un tip de deficiență de vedere.

Televizoarele Neo QLED și QLED din 2023 certificate „Low Vision Care” sunt: seria Neo QLED 8K (QN900, QN800); seria Neo QLED 4K (QN80 și mai sus); și seria QLED (Q80 și mai sus). Aceste modele pot varia în funcție de regiune, dar toate au ecrane care îmbunătățesc imaginea și ajută persoanele cu ambliopie să vadă mai bine ce este pe ecran.

„Inovația tehnologică capătă un adevărat sens atunci când este disponibilă pentru toată lumea. Suntem încântați să primim această certificare care subliniază munca noastră de a construi funcții pentru a face vizionarea mai accesibilă”. A declarat Seok Woo Yong, EVP și șeful adjunct al Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „În cadrul misiunii Samsung de „Screens Everywhere, Screens for All – Ecrane peste tot, ecrane pentru toți”, vom continua să oferim ecrane premium care răspund nevoilor fiecărui spectator.”

Certificarea „Low Vision Care” primită de mai multe televizoare Samsung

Pentru a îmbunătăți experiența de vizionare pentru utilizatorii cu diferite tipuri de vedere slabă, Samsung a dezvoltat Relumino Mode. Această funcție îmbunătățește anumite părți ale ecranului – cum ar fi evidențierea contururilor și îmbunătățirea contrastului și claritatea – astfel încât să fie mai ușor de văzut conținutul de pe ecran. Ambliopia, cunoscută și sub numele de ochi leneș, apare la aproximativ 3% dintre copii. Acest lucru o face una dintre cele mai frecvente probleme de vedere în copilărie. În majoritatea cazurilor de ambliopie, creierul unui copil ignoră semnalele care vin de la un ochi, solicitând foarte mult celălalt ochi.

TÜV Rheinland, o agenție internațională de certificare, a acordat certificarea „Low Vision Care” evaluând modul în care tehnologia afectează experiența utilizatorului pentru cei cu ambliopie. Compania efectuează diverse teste care compară modul în care modurile normale de afișare și modul Relumino diferă în ceea ce privește claritatea, claritatea și confortul vizual general.

Pe lângă această ultimă certificare, „Low Vision Care”, televizoarele Samsung au primit în acest an și alte certificări. De exemplu: „Circadian Rhythm Display” și certificarea „Eye Care” de la Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). În același timp televizoarele Samsung au primit și certificarea „Glare-Free” de la Underwriters Laboratories (UL). Aceasta a fost acordată tehnologiile sale care oferă o experiență de vizionare mai sigură și mai confortabilă.

De asemenea, a primit certificările „Pantone Validated” și „Skin Tone Validated” de la Pantone. Asta înseamnă că ecranele Samsung certificate îndeplinesc standardele de acuratețe a culorilor organizației Pantone. Această listă tot mai mare de certificări evidențiază modul în care inovația poate influența pozitiv experiențele consumatorilor prin tehnologie. Mai mult decât atât, toate acestea consolidează statutul Samsung de lider global al televizoarelor în ultimii 17 ani. Pentru mai multe informații despre gama de televizoare Samsung 2023, vizitați www.samsung.com.