Samsung arată cum NEON va fi folosit în activitățile bancare în viitor

479
Samsung arata cum NEON va fi folosit in activitatile bancare in viitor
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung și-a prezentat oamenii artificiali NEON la începutul acestui an în timpul CES 2020, generând o mulțime de comentarii. Compania a prezentat apoi diferite scenarii în care NEON ar putea fi de ajutor, inclusiv în sectoarele finanțelor, sănătății, comerțului cu amănuntul și TV.

Ieri, Samsung a anunțat că a colaborat cu firma financiară sud-coreeană Shinhan Bank pentru a oferi NEON ca funcționar al unei bănci! Avatarul Samsung, poate fi femeie sau bărbat, este pe post de funcționar al băncii, casier sau consilier financiar. Clientul băncii va afla de la NEON toate datele financiare care îl interesează.

Samsung NEON Frame pe post de funcționar bancar

Un videoclip recent lansat prezintă pe NEON Frame la evenimentul de deschidere al noului centru de inovație al Shinhan Bank. NEON Frame este un dispozitiv, un ecran pe care apar oamenii artificiali Samsung, bazați pe inteligență artificială – AI. Este un ecran în format portret mare, cu un senzor de viziune 4K, iluminare de stare RGB, difuzoare Hi-Fi și microfoane și un cititor de amprente pentru a oferi clienților o experiență bancară de generație următoare. Dispozitivul poate fi, de asemenea, echipat cu funcții suplimentare și măsuri de securitate. Poate avea cititoare de carduri, dispozitive de plată fără contact și multe altele.

Shinhan Bank își propune să ofere progrese în industria financiară prin adoptarea de noi tehnologii digitale, cum ar fi NEON, pentru operațiunile bancare tranzacționale. Obiectivul Samsung cu NEON este de a umaniza AI-ul și de a-i da față. Banca este doar una dintre industriile în care Samsung dorește să implementeze NEON. Compania a specificat că oamenii săi artificiali nu sunt concepuți pentru a ocupa locuri de muncă umane. Ei vor fi folosiți doar pentru a ajuta oamenii în diferite moduri.

Shinhan Bank este o bancă cu sediul în Seul, Coreea de Sud. Din punct de vedere istoric, a fost prima bancă din Coreea, înființată sub numele de Hanseong Bank în 1897. Shinhan Bank este astăzi una dintre cele mai mari bănci din Coreea de Sud.

Oamenii artificiali Samsung NEON folosesc tehnologiile Samsung CORE R3 și SPECTRA, conform Universmartphone. CORE R3, care este dezvoltat de STAR Labs, înseamnă Reality, Realtime, Responsive și creează un avatar cu mișcări și expresii foarte naturale. Compania a colaborat cu o firmă coreeană de IT pentru a crea algoritmi asemănători omului pentru a îmbunătăți NEON.