Samsung News înlocuiește Samsung Free, va concura cu Google Discover

259
Samsung News inlocuieste Samsung Free
Sursa foto: galaxyclub.nl

Telefoanele Samsung au de ani de zile un ecran cu un flux de știri personalizat. De-a lungul anilor a avut mai multe nume, la un moment dat s-a numit Samsung Daily și apoi Samsung Free. Acesta din urmă a ajuns pe tot mai multe dispozitive Galaxy începând cu Android 11. Dar acolo, începând cu One UI 3.1, feed-ul s-a confruntat cu o concurență acerbă din partea Google Discover. Acum pagina de știri Samsung Free se va numi Samsung News.

În 2023 Samsung a decis să schimbe iarăși numele acestui flux de știri. Samsung Free, care a urmat lui Samsung Daily, va avea în curând o schimbare de stil și va fi apoi cunoscut sub numele de Samsung News. În plus, serviciul pierde două părți pe care Samsung Free încă le oferă. Filele Watch și Play oferă integrare cu Samsung TV Plus și Game Launcher în unele țări. Samsung News nu va mai face asta.

Samsung Free va fi înlocuit de Samsung News pe dispozitivele Galaxy

Noul feed se va concentra mai mult pe știri. Samsung Free a încercat să fie un hub și mai larg, cu tot felul de conținut. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor par să prefere Google Discover. Desigur, Samsung deține datele exacte care indică de ce Samsung Free nu a fost de succes până la urmă. Poate de aici vine și schimbarea în Samsung News, cu accent pus mai mult pe știri.

Evident, Samsung dorește ca funcția să fie văzută ca un concurent Google Discover. Rămâne de văzut dacă acesta va fi cazul. Samsung News va fi disponibil atunci când aplicația Samsung Free este actualizată după versiunea 6.0.1. Samsung va lansa această actualizare secvenţial începând cu 18 aprilie.

Google Discover, a debutat în 2012, oferă un conținut relevant pentru interesele dvs. De exemplu, vă verifică Gmail și Google Calendar pentru evenimente importante și utilizează istoricul căutărilor pentru a detecta ceea ce vă interesează.

Nu se poate înlocui Samsung Free în acest moment, potrivit GalaxyClub. Presupunem că modificările promise vor apărea pe un număr mare de telefoane Samsung cândva în următoarele zile, săptămâni sau luni. Până atunci – și după aceea – puteți, desigur, să continuați să utilizați și feed-ul rival Google Discover. Sau dacă nu vă conving cele două, puteți dezactiva complet atât Samsung Free, cât și Google Discover, desigur.