Samsung și Niio Art au lansat un concurs de artă digitală pentru The Wall

828
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Niio Art, o companie new art media din Tel Aviv, Israel, au lansat un concurs deschis artiștilor din întreaga lume. După competiție se va organiza o primă expoziție de acest fel la nivel global ce va fi vernisată în luna mai. Înscrierile sunt deschise atât pentru artiștii la început de drum, cât și pentru cei consacrați. Vor fi organizate mai multe expoziții în vară, în zece locații, inclusiv în Coreea, Singapore, Regatul Unit și Statele Unite.

Samsung și Niio Art vor acorda mai multe premii și cele două companii au ca obiectiv să descopere cea mai inspirată artă digitală din întreaga lume. Participanții vor avea șansa de a fi expuși la nivel internațional cu ajutorul televizorului Samsung The Wall. Este cel mai mare televizor produs de Samsung, Micro LED 4K, o adevărată pânză digitală de artă. Câștigătorii vor avea șansa să câștige premii de până la 15.000 de dolari.

Câștigătorul marelui premiu va fi invitat să participe la evenimentul de premiere, care va avea loc în luna mai, în showroom-ul Samsung The Wall. Câștigătorii vor fi selectați de un grup de experți de renume în arta vizuală. La evaluarea fiecărei înscrieri, membri juriului vor căuta opere de artă care să prezinte un concept artistic inedit, creativitate, originalitate și detalii.

Platforma Niio Art include operele a peste 4.000 de artiști

Samsung continuă să exploreze noi modalități prin care conținutul premium să aibă impact și să ofere utilizatorilor o nouă experiență. Această oportunitate, realizată în colaborare cu Niio Art și comunitatea sa globală de artiști remarcabili, premiază talentul în arta digitală și oferă comunității artistice o platformă în care sunt strânse la un singur loc numeroase creații artistice. Competiția va duce la viață noile experiențe digitale cu ajutorul televizorului The Wall”, A declarat Hyesung Ha, Senior Vicepreședinte la Visual Display Business, Samsung Electronics.

În lumea conectată de astăzi, artiștii se folosesc de instrumente digitale pentru a-și spune poveștile. Suntem încântați de parteneriatul cu Samsung. În acest fel le oferim artiștilor de pretutindeni șansa să-și arate creațiile publicului pe cel mai exclusivist ecran care există la momentul actual”. A declarat Rob Anders, CEO Niio Art.

Niio inspiră oamenii de pretutindeni, oferindu-le acces la experiențe video premium și la conținut new media art prin intermediul tehnologiei sale de ultimă generație și a platformei sale. Platforma Niio înseamnă o rețea care include operele a peste 4.000 de artiști și parteneri de artă din peste 70 de țări. Aceștia vor să împărtășească munca lor cu publicul larg; lucrările de artă publicate pot fi împrumutate sau achiziționate pentru a fi vizualizate pe display-uri conectate oriunde în lume.

Disponibil la nivel global, televizorul The Wall reprezintă cea mai recentă inovație a companiei Samsung în tehnologia modulară MicroLED. Televizorul modular poate fi folosit în diferite dimensiuni aducând un aport semnificativ la design-ul oricărui spațiu.