Samsung a lansat primul senzor mobil de imagine din lume, are 108 MP

1305
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Parteneriatul dintre Samsung și Xiaomi aduce inovație pentru camerele mobile cu noul ISOCELL Bright HMX. Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a lansat ISOCELL Bright HMX de 108 MP. Este primul senzor de imagine pentru smartphone-uri din industrie care depășește 100 de milioane de pixeli.

Cu acest senzor Samsung își va extinde ofertele de senzori de imagine de 0,8 μm de la 64 MP, recent anunțat la 108 MP. Rezoluția noului senzor foto este echivalentă cu cea a unei camere DSLR high-end. ISOCELL Bright HMX este un senzor de imagine mobil unic și este rezultatul unei colaborări strânse între Xiaomi Inc. și Samsung Electronics. Producția în masă pentru Samsung ISOCELL Bright HMX va începe la sfârșitul acestei luni.

Samsung ISOCELL Bright HMX de 108 MP va debuta probabil pe un telefon Xiaomi

Cu peste 100 de milioane de pixeli efectivi care permit fotografii extraordinare, bogate în detalii, Bright HMX produce, de asemenea, fotografii chiar și în condiții extreme de iluminare. „Pentru ISOCELL Bright HMX, Xiaomi și Samsung au colaborat strâns de la proiectare la producție. Suntem încântați de faptul că rezoluțiile de imagine disponibile anterior doar în câteva camere de top DSLR pot fi acum în smartphone-uri”. A declarat Lin Bin, co-fondator și președinte al Xiaomi, conform NewsSamsung.

Samsung face continuu eforturi pentru inovații în tehnologiile foto. Senzorii noștri de imagine ISOCELL surprind lumea cât mai aproape de modul în care ochii noștri o percep”. A spus Yongin Park vicepreședinte divizia senzori la Samsung Electronics. „Prin colaborarea cu Xiaomi, ISOCELL Bright HMX oferă o reproducere inegalabilă a culorilor și detalii uimitoare”.

Xiaomi Inc. este o companie producătoare de electronice, în special telefoane mobile, din China. A fost fondată în 6 aprilie 2010. Xiaomi a devenit al 4-lea producător mondial de smartphone-uri în 2018. Xiaomi are, de asemenea, un magazin de aplicații precum Samsung Galaxy Store, Android Play și Google Play.

Xiaomi este un rival al gigantului high-tech pe mai multe piețe din Asia. Fiind rezultatul unei colaborări cu Xiaomi, cel mai probabil senzorul va debuta pe un telefon Xiaomi. Au fost astfel de zvonuri în ultimul timp, apoi ISOCELL Bright HMX își va croi drum spre linia Galaxy. Compania spune că va începe producerea în masă a senzorului la sfârșitul acestei luni.

Nu este prima dată când Samsung își pune noul senzor de imagine la dispoziția rivalilor din domeniu, înainte de a-l pune pe un dispozitiv Galaxy. O cameră foto cu ISOCELL Bright GW1 de 64 MP care a fost lansat în mai, va debuta, de asemenea, pe un telefon Xiaomi sau Realme în cursul acestui an.