Samsung deschide un nou capitol în istoria televizoarelor – 8K

1240

Samsung Electronics va lansa în septembrie televizoare QLED 8K de 65 inch, 75 și 85 inch (215,9 cm). Un televizor de 8K (3.300 megapixeli) este de patru ori mai clar decât un televizor de 4K (830 megapixeli) și creează cea mai bună calitate a imaginii în rândul televizoarelor care vin pe piață. Samsung a instalat un cip AI care convertește videoclipul sau filmul în unul de 8K, având în vedere că încă există destul de puțin conținut de 8K. În plus, Samsung intenționează să colaboreze cu producătorii de conținut și companiile de film pentru a crea un ecosistem 8K.

Samsung Electronics va lansa gama de televizoare QLED de 8K la IFA 2018 din Berlin, Germania, la sfârșitul lunii august. Samsung intenționează să lanseze televizoare 8K de 65 inch și mai mari, dar va diferenția numărul de modele lansate și timpii de lansare în funcție de regiune. Acest lucru se datorează faptului că gigantul coreean a luat în considerare că există o limită a numărului de consumatori care își pot permite să cumpere televizoare de 8K. Actualele televizoare produse de Samsung sunt în topul mondial al vânzărilor.

În ceea ce privește prețurile, un televizor 8K de 65 inch va avea un preț 10 milioane won – aproximativ 8.965 $, iar televizoarele de 8K de 75 inch sau mai mari vor fi mult mai scumpe. 8K este cea mai înaltă rezoluție care poate fi creată cu tehnologia actuală. Un televizor de 8K poate crea o rezoluție de 7.680 x 4.320 pixeli și poate afișa imagini mult mai clare decât un televizor 4K (3.840 × 2.160).

Samsung Electronics a început să vândă televizoare de 8K pentru a asigura cu produse această piața care crește mai repede decât se aștepta. Potrivit companiei de cercetare de piață IHS Markit, piața de televizoare de 75 inch (190,5 cm.) sau mai mari este de așteptat să crească cu 20% până la 30% în fiecare an. „În prezent, televizoarele OLED și televizoarele QLED au o concurență acerbă, dar din punct de vedere al rezoluției, cele două au aceeași rezoluție 4K„, a spus o sursă din industria producătorilor de televizoare. „Televizoarele de 8K vor fi un factor major de diferențiere„.

Sharp este o firmă japoneză producătoare de produse electronice. Numele vine de la unul din primele produse inventate de fondator, Tokuji Hayakawa, creionul mecanic Ever-Sharp „mereu ascuțit” în 1915. Printre produsele firmei: primul calculator cu tranzistori (1964), primul calculator cu ecran cu cristale lichide (1973), primul telefon mobil cu cameră foto (2000).

Actuala piață TV de 8K este condusă de japonezii de la Sharp. Sharp a început să vândă televizoarele de 8K anul trecut. Cu toate acestea, Sharp vinde televizoare de 8K numai în anumite zone pentru demonstrații tehnologice, din cauza lipsei de conținut de 8K. LG Electronics și Sony au planificat și ele să lanseze televizoare de 8K.

Samsung Electronics intenționează să abordeze această lipsă de conținut de 8K cu tehnologia AI de conversie de înaltă definiție. Aceasta înseamnă că Samsung va încărca televizoarele sale 8K cu o bază de date care învață milioane de imagini în avans și le analizează după tip, pentru a crea cea mai bună calitate a imaginii. Chiar dacă un film nu a fost filmat de o cameră sau echipament de 8K, televizoarele Samsung 8K convertesc videoclipul într-o imagine asemănătoare celei de 8K, ajustând luminozitatea, culoarea neagră și altele.

SURSĂSamMobile