Samsung va anunța un nou client pentru procesoarele Exynos

1257
Samsung, care este deja cel mai mare producător de cipuri din lume în funcție de venituri, încearcă să-și extindă poziția de lider pe această piață furnizând procesoarele Exynos și mai multor clienți. Compania sud-coreeană a întrerupt recent domnia categorică a lui Intel, care a fost timp de 24 de ani cel mai mare producător de cip-uri pe baza de semiconductori din lume. Samsung produce procesoare sub brandul Exynos, dar nu pentru notebook-uri și PC-uri desktop. Ele nu sunt utilizate nici măcar la o mare varietate de smartphone-uri de diferiți producători de telefoane mobile. Samsung este clientul cel mai important al acestor procesoare. Cu toate acestea, compania se află în discuții cu mai mulți producători de telefoane și se așteaptă să anunțe un nou client pentru procesoarele Exynos anul viitor. Samsung a dezvăluit că este în discuții cu mai mulți producători de smartphone-uri, inclusiv ZTE din China, pentru a le vinde procesoarele mobile. Compania are în prezent doar un singur client extern pentru cip-urile Exynos și acesta este un alt producător chinez, Meizu. Șeful Samsung LSI, Inyup Kang, a dezvăluit companiei Reuters că firma Samsung a discutat cu toți producătorii de telefoane mobile și că se așteaptă să anunțe un nou client pentru cip-urile sale Exynos în prima jumătate a anului 2019. Compania Samsung System LSI a înregistrat o creștere cu 27% a livrărilor anul trecut, spune compania de cercetare de piață Counterpoint. Această mișcare va aduce Samsung în concurență directă cu Qualcomm, cel mai mare furnizor de procesoare mobile pentru producătorii de smartphone-uri. Samsung a mai declarat agenției Reuters că nu există nici o certitudine că va fi încheiată o înțelegere cu ZTE, iar politica sa este aceea de a trata pe toți producătorii de telefoane mobile în mod egal.

ZTEZhongxing Telecommunication Equipment este o firmă din Shenzhen, China. Are trei ramuri de activitate: rețele de transport, terminale și telecomunicații. Produsele principale ale ZTE sunt dispozitive wireless, transmisie optică și telecomunicații de date, telefoane mobile și software de telecomunicații.

Samsung poate câștiga din problemele recente ale producătorului chinez ZTE. Producătorul chinez a cumpărat până acum procesoare mobile de la Qualcomm. Departamentul de Comerț al SUA a interzis recent companiei ZTE să achiziționeze componente de la companiile americane timp de șapte ani, ceea ce înseamnă că ZTE nu va putea să utilizeze procesoare Qualcomm pentru telefoanele sale timp de șapte ani. Statele Unite au interzis companiilor americane să vândă componente pentru compania ZTE după ce a încălcat termenii unei înțelegeri privind livrările de produse din SUA către Iran și Coreea de Nord. Și Huawei a fost, de asemenea, în vizor în această privință. ZTE a afirmat într-o recentă declarație că operațiunile sale de bază pentru telefoane mobile au încetat după această interdicție. Samsung vede o oportunitate în această situație pentru o diversificare a vânzărilor. Procesoarele Exynos produse de Samsung sunt la nivelul și chiar mai bune decât cele produse de Qualcomm iar ZTE ar putea să se reorienteze rapid. Mai ales în China, Samsung are cu siguranță șanse bune să găsească ceva. Pentru că, indiferent de modul în care ZTE și Huawei aleg să cumpere procesoarele, vând în vedere comportamentul imprevizibil al administrației americane actuale, o planificare pe termen mai lung poate face ca aceste firme să se îndrepte spre Samsung. Samsung cu siguranță va câștiga din acest diferend americano-chinez în care a fost prins ZTE. Dacă poate câștiga acest contract, poziția Samsung ca jucător pe piața procesoarelor mobile se va îmbunătăți și se vor deschide mai multe uși pentru companie.
VIASamMobile
SURSĂReuters