Samsung a lansat o nouă cameră de 108MP – detalii și imagini mai clare

397
Samsung a lansat camera de 108MP mai multe detalii si imagini mai clare
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a lansat noul senzor de imagine mobil de 108MP, Samsung ISOCELL HM3. Cu un spectru larg de tehnologii avansate, HM3 poate surprinde imagini mai clare și mai vii la rezoluții foarte ridicate, cu o focalizare auto mai rapidă și un interval dinamic extins. Senzorul ISOCELL HM3 oferă mai multe îmbunătățiri față de HM1 (care a fost utilizat în S20 Ultra și Note 20 Ultra). Acesta include performanțe îmbunătățite HDR, imagini mai bune în lumină redusă și focalizare automată.

Samsung a fost pionier în a adăuga cât mai mulți pixeli senzorilor de imagine. ISOCELL HM3 reprezintă vârful acestor tehnologii Samsung. Acesta ne va ajuta să oferim experiențe mobile premium utilizatorilor de dispozitive inteligente”. A declarat Duckhyun Chang, vicepreședinte al diviziei de senzori din cadrul Samsung Electronics.

Samsung ISOCELL de 108MP, performanță și precizie

Pentru a oferi o focalizare automată mai rapidă, Samsung ISOCELL HM3 integrează funcția îmbunătățită Super PD Plus. Aceasta folosește micro lentile optimizate pentru focalizare automată, fiind cu 50% mai precis comparativ cu senzorul generației anterioare. Soluția îmbunătățită de focalizare automată cu detecție de fază (PDAF) ajută la păstrarea focalizării clare a subiectului aflat în mișcare și oferă rezultate optime în medii întunecate.

În medii de lumină mixte sau un fascicul de lumină puternică, HM3 adoptă Smart ISO Pro, conform Samsung Newsroom. Aceasta este o tehnologie high-dynamic-range, care utilizează o soluție de conversie intra-scenă dual conversion. Smart ISO Pro captează simultan un cadru atât la ISO ridicat, cât și la ISO scăzut. Apoi le îmbină într-o singură imagine cu adâncime a culorii de 12 biti. Fiindcă Smart ISO Pro nu necesită mai multe cadre la expuneri diferite pentru a crea o imagine HDR standard, poate reduce semnificativ artefactele de mișcare. În plus, îmbunătățește cu 50% sensibilitatea la lumină și captează rezultate mai luminoase și mai clare decât predecesorul său, în medii cu lumină slabă.

Configurarea pixelilor la Samsung ISOCELL HM3 este făcută în structuri de o singură culoare de trei câte trei. Acest lucru este foarte potrivit pentru binning-ul de nouă pixeli. Prin unirea a nouă pixeli vecini, noul HM3 de 108MP mărește sensibilitatea la lumină atunci când sunt făcute fotografii în medii cu lumină slabă. Cu un IP hardware de binning îmbunătățit, HM3 acceptă tranziții fără probleme între rezoluțiile 108MP și 12MP.

Samsung ISOCELL HM3 este în stadiul de producție de masă. Probabil va fi pus cât de curând la dispoziția producătorilor de smartphnone-uri. Nu se știe în acest moment care va fi primul telefon Samsung cu această nou cameră de 108MP. Posibil pe Galaxy Note 21 Ultra sau chiar pe Galaxy Z Fold 3.