Samsung a brevetat o nouă metodă de operare pentru Galaxy Note 9

1156
Samsung Galaxy Note 9 poate fi echipat cu o nouă metodă de a scrie rapid o notă și de a transfera acea notă spre alte dispozitive inteligente. Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale WIPO tocmai a publicat un nou brevet de la Samsung pe 25 ianuarie 2018. Brevetul, depus la 2 februarie 2017 descrie o metodă de operare a unui ecran tactil pentru un dispozitiv electronic. Indiferent de ce aplicație se utilizează se poate crea un strat suplimentar cu S Pen-ul, strat pe care utilizatorii pot crea o notă, pot scrie ceva. În brevet se vorbește despre o nouă operațiune touchscreen folosind S Pen-ul. Indiferent de ce aplicație este folosită, în acel moment pe un smartphone, dacă utilizatorul vrea să scrie o notiță, el poate creea imediat un strat suplimentar pe ecran unde va putea să-și noteze ce dorește. Imaginați-vă că citiți o pagină web și doriți să notați rapid ceva ce ați citit acolo sau ceva de care v-ați adus aminte. Toate smartphone-urile au în prezent o funcție multi-fereastră, dar Samsung vede o nouă posibilitate cu acest brevet de invenție. Un senzor de presiune va putea detecta o anumită forță de apăsare pe ecran. Atunci când ecranul, cu acest senzor încorporat, va simți o anumită presiune, se va crea un strat suplimentar peste conținutul afișat în acel moment. Utilizatorul poate scrie rapid o nouă notă pe acel strat suplimentar. Odată ce utilizatorul a terminat scrierea sau notele, celălalt conținut va apărea din nou. În plus, brevetul descrie o metodă privind posibilitatea transferării cu ușurință a acestor noi note și memorii create altor dispozitive inteligente, inclusiv unui smartwatch, unui alt smartphone, unui monitor, unei imprimante sau chiar unui frigider inteligent.

Primul smartwatch  a fost proiectat și dezvoltat de Steve Mann în 1998. A fost numit „The Father of Wearable Computing”. Samsung a fost printre primele companii care a introdus smartwatch-uri pe piață. În 1999 a dezvoltat un ceas, SPH-WP10, cu un ecran LCD monocrom și capabil de 90 de minute de convorbiri, avea difuzor integrat și microfon.

Vom vedea dacă această funcționalitate va avea viitor, suntem siguri că Samsung nu a brevetat degeaba această facilitate și ea se va regăsi cel mai probabil în Samsung Galaxy Note 9.
SURSĂLetsgoDigital