Posibil ca Samsung să adopte o nouă strategie mobilă în 2024

494
Posibil ca Samsung sa adopte o noua strategie mobila in 2024
Sursa foto: via neowin.net

Strategia Samsung este de mult timp să lanseze trei modele emblematice Galaxy S la începutul fiecărui an. Dar compania pare să se fi arătat interesată de adoptarea unei noi strategii mobile. Recent au apărut informații că Samsung vrea să lanseze două telefoane Galaxy S în loc de trei. Din câte se pare modelul Galaxy S2x+ va fi cel sacrificat.

Unul dintre marii perdanți ai modelelor emblematice din ultimii ani, atât la Samsung cât și la Apple au fost modelul mijlociu din seria emblematică. Este vorba despre modelul “Plus”. În general cumpărătorii fie optează pentru produse emblematice mai accesibile, cum ar fi Samsung Galaxy S22 și Apple iPhone 14, fie pentru super-size de lux, cum ar fi Samsung Galaxy S22 Ultra și iPhone 14 Pro Max.

Potrivit site-ului coreean The Elec, via Neowin, Samsung ia în considerare abandonarea modelului „Plus” din seria Galaxy S24 care va debuta anul viitor. Nu au fost date momentan explicații de ce gigantul sud-coreean va anula modelul S24+. Samsung nu a comentat nimic oficial. Sunt speculații că „starea actuală a pieței smartphone-urilor” ar putea fi responsabilă de această schimbare.

Posibil ca Samsung să renunțe la modelul Galaxy S2x+

Samsung este pregătit să lanseze seria Galaxy S23 pe 1 februarie. Dacă informația se va dovedi adevărată, seria S23 va oferi consumatorilor o ultimă oportunitate de a cumpăra modelul „Plus”. De obicei acesta este puțin mai bun decât modelul de bază Galaxy S și mai puternic decât modelul „Ultra”. Dar de anul viitor va trebui să ne mulțumim fie cu modelul standard, fie cu Ultra.

Momentan totul este la nivel de zvon și nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla. Vom ști sigur doar când Samsung va da o declarație oficială în acest sens, dacă va da. Ne amintim că în cazul seriei Galaxy Note Samsung a tărăgănat lucrurile cu a fi sau a nu fi, până a declarat că Galaxy S Ultra este urmașul seriei Note.

The Elec este un site tehnic online din Coreea specializat în știri din industria electronică, cum ar fi semiconductori, afișaje și baterii. Publică cele mai noi știri din domeniu din Corea, Japonia, Statele Unite, Asia și alte piețe majore din lume.

Conform acestui zvon de la The Elec, Samsung va renunța la Galaxy S24+ și va lansa doar modelele Galaxy S24 și Galaxy S24 Ultra. Informația confirmă că Samsung are doar proiecte „DM1” și „DM3” (DM – Diamond) în lucru pentru anul viitor. Este vorba despre modelul Galaxy S24 și, respectiv, Ultra. „DM2” ar fi fost Galaxy S24+, dar nu este inclus în proiectul viitor.

Samsung poate renunța și la unele modele din seria Galaxy A

Anul trecut, Apple iPhone 14 Plus nu a fost nici el bine primit de cumpărători. Acest lucru a dat naștere unor speculații cu privire la faptul că Apple va înceta să mai producă modele „Plus”. Cu toate acestea, este destul de clar că iPhone 14 Plus este cel mai nepopular telefon din noua gamă Apple.

Același lucru este valabil și în cazul seriei Galaxy S22, deoarece Samsung a vândut un total de 1,42 milioane de unități de S22+ în primele trei luni de la lansare. În schimb, Galaxy S22 Ultra și Galaxy S22 obișnuit au înregistrat cifre de vânzări mult mai bune în același interval de timp. Galaxy S22+ a reprezentat doar 17% din totalul vânzărilor Galaxy S22 anul trecut. Comparativ Galaxy S22 a avut 38% din vânzările seriei S22 și Galaxy S22 Ultra 45%.

Pe lângă modelul „Plus”, Samsung este de așteptat să reducă și numărul de modele din seria Galaxy A. Este vorba că Samsung ar renunța la gama Galaxy A 2x. Din nou, nu există o explicație solidă de ce Samsung dorește să reducă numărul de modele din segmentul mid-range.