Acasă Stiri Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat în ultimul studiu de piață realizat de Strategy Analytics, este ieșirea Huawei din top 5 și creșterea importantă a companiei Xiaomi.

Potrivit Strategy Analytics, datele publicate în acest studiu de piață sunt preliminare și pot fi supuse unor ajustări minore. Acestea fiind spuse, cel mai notabil în situația din trimestrul unu 2021 este faptul că Huawei nu se mai află printre primii 5 producători de smartphone-uri din lume.

Samsung, Apple și Xiaomi primi trei în cota de piață în Q1 2021

Samsung este compania numărul unu în cercetarea de piață efectuată de Strategy Analytics. Gigantul high-tech sud-coreean a fost urmat de de Apple, Xiaomi, OPPO și Vivo. Conform studiului de piață, Samsung deține în prezent 23% din piața globală a telefoanelor. Compania americană Apple are un procent de 17% în timp ce Xiaomi din China are 15%. Celelalte două companii chineze, OPPO și Vivo dețin ambele un procent de 11%.

Samsung a reușit să vândă 77 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului 2021. Conform cifrelor, compania a vândut cu 19 milioane de telefoane mai mult decât în Q1 2020. Apple a vândut 57 de milioane de telefoane, Xiaomi 49 de milioane, OPPO 38 de milioane și Vivo 37 de milioane de smartphone-uri. La toate aceste companii Samsung vinde ecrane, procesoare și alte componente.

OPPO este o companie producătoare de electronice din China fondată în 2004. Este o filială a grupului chinez BBK Electronics, unul dintre cei mai mari producători de telefoane din lume. BKK Electronics deține mărcile Vivo și OPPO.

În ceea ce privește creșterea de la an la an (Q1 2020 vs Q1 2021), Vivo este pe primul loc cu 85%. Xiaomi este pe locul al doilea cu 89% și este urmat de OPPO cu 68%. Apple a crescut cu 44 la sută față de primul trimestru din 2020. În același timp Samsung a înregistrat o creștere de 32% în aceeași perioadă.

La nivel global, 340 de milioane de smartphone-uri au fost vândute în primul trimestru al anului 2021, susține Strategy Analytics. Conform AndroidHeadlines, aceasta reprezintă cea mai mare creștere din 2015, în primul primul trimestru al anului.

Creștere importantă a producătorilor din China

Inutil să mai spunem că producătorii chinezi de smartphone-uri au marcat cea mai mare creștere. Xiaomi, Vivo și OPPO au crescut enorm și se pare că tendința va continua. Huawei continuă căderea puternică în cota de piață din cauza interdicției din SUA, iar celelalte companii profită de aceste beneficii.

Rămâne de văzut cum va arăta această listă la sfârșitul anului, dar este posibil ca locurile să nu se schimbe prea mult, conform Strategy Analytics. Foarte probabil Samsung va rămâne tot nr. 1 mondial, cu excepția cazului în care au loc unele schimbări majore neprevăzute până la sfârșitul anului 2021.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...