Samsung vinde componente de telefoane la Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo

1187
Sursa Foto: Bae So-young via koreatimes.co.kr

Samsung își extinde oferta de componente pentru smartphone-uri și va furniza piese pentru companiile chineze rivale. Compania va vinde senzori de imagine pentru camere de luat vederi și panouri de afișare companiilor din China. Gigantul high-tech vrea să profite în acest fel de creșterea cotei de piață a companiilor Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo.

Deși Samsung este în continuare cel mai mare producător și vânzător de smartphone-uri din lume, compania se confruntă cu o creștere lentă a pieței și o concurență tot mai mare din partea producătorilor chinezi. Într-un astfel de context, analiștii din domeniu spun că vânzările Samsung către Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo vor menține ritmul de creștere al companiei.

Senzori de imagine Samsung pentru Oppo și Vivo

Compania sud-coreeană a anunțat recent că Xiaomi, locul patru în cota de piață, va folosi senzorul de imagine ISOCELL Bright GW1 pentru noul său smartphone Redmi. Senzorul ISOCELL Bright GW1 este primul senzor de imagine de 64 MP din industrie pentru dispozitive mobile.

De asemenea, compania coreeană a declarat că a dezvoltat primul senzor de imagine de 108 MP din lume pentru dispozitive mobile și Xiaomi va folosi senzorul de imagine de înaltă rezoluție pentru smartphone-urile sale viitoare. Oppo, locul cinci în cota de piață, a decis, de asemenea, să utilizeze senzori de imagine Samsung, conform Korea Times.

Vivo este o companie chineză înființată în 2009. Proiectează și produce smartphone-uri, accesorii smartphone, software și servicii online. Software-ul dezvoltat de companie include un sistem de operare bazat pe Android numit Funtouch OS. Vivo este o subsidiară a BBK Electronics.

Un senzor de imagine este un dispozitiv electronic care transformă lumina primită de aparatul foto într-o imagine digitală. Sony domină în prezent piața cu o cotă de aproximativ 50%, Samsung este pe locul doi cu aproximativ 20%. Având în vedere că piața globală a senzorilor de imagine este de așteptat să ajungă la 19 miliarde USD până în 2022, conform datelor IC Insights, Samsung își consolidează cooperarea cu producătorii chinezi pentru a-și spori cota de piață.

Pe lângă senzorii de imagine, Samsung Display va furniza și ecrane OLED producătorilor chinezi. Huawei, producătorul nr. 2 din lume, va primi ecrane OLED Samsung. Potrivit surselor din industria de profil, Samsung Display va furniza panouri OLED pentru viitoarele Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro. Huawei a folosit ecrane produse de Samsung Display și pentru P20 și P30, dar aceasta este prima dată când compania chineză folosește ecrane Samsung pentru smartphone-urile sale pilot Mate.

Ecranele produse de Samsung Display sunt cele mai bune de pe piață

Un oficial Samsung Display a refuzat să confirme furnizarea de ecrane OLED pentru smartphone-urile premium Huawei. A spus doar că gigantul tech colaborează „îndeaproape” cu producătorii de telefoane din China. „În conformitate cu politica companiei, nu putem confirma la ce companii furnizăm produsele noastre. Dar furnizăm panouri OLED producătorilor chinezi precum Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi de mai mulți ani„, a declarat oficialul.

Utilizarea de către Huawei de ecrane Samsung Display este considerat un lucru rar, având în vedere că producătorul chinez a achiziționat panouri OLED de la producătorul chinez BOE. Un analist de la KB Securities, a spus că Huawei a decis să adopte panourile OLED produse în Coreea de Sud față de cele produse de BOE din China. Analistul a declarat că Huawei a decis acest lucru din „probleme de calitate”. „Huawei probabil va folosi panouri OLED Samsung pentru noile sale smartphone-uri pilot pilot Mate 30 și Mate 30 Pro. Huawei alege Samsung Display ca principal furnizor de panouri OLED după ce a întâmpinat probleme calitate„, a spus analistul.

James Kang, analist la Euromonitor International, a declarat că gigantul tech își extinde oferta de componente pentru producătorii chinezi. „Conform datelor noastre, Huawei va avea o cotă de aproximativ 30% pe piața smartphone în China în 2019. Furnizarea de componente pentru telefoanele Huawei va oferi un nou impuls de creștere companiei Samsung„, a spus analistul.