Samsung nu participă la IFA Berlin 2020, va avea propriul eveniment online

590
Sursa Foto: NurPhoto via Getty Images

Gigantul coreean de electronice Samsung este de obicei unul dintre cei mai mari expozanți la IFA Berlin. Acolo, de ani de zile, Samsung închiriază o sală uriașă pentru a-și prezenta produsele. În fiecare an până acum Samsung a lansat la IFA Berlin smartphone-uri, smartwatch-uri, televizoare sau electrocasnice. În 2020 nu va participa la IFA Berlin.

Samsung a confirmat în mod oficial că nu va participa la IFA Berlin 2020. Având în vedere eșecul tuturor evenimentelor tehnologice majore din acest an, în afară de CES Las Vegas din ianuarie, acest lucru nu este deloc surprinzător. Motivul este cât se poate de clar: pandemia COVID-19. În această situație sunt mai multe mari companii care au expus și ele în anii trecuți la Berlin.

Târgurile de tehnologie din 2020 anulate – IFA Berlin rămâne

Samsung va prezenta cele mai recente produse ca parte a propriului său eveniment digital la începutul lunii septembrie, conform WinFuture. Samsung nu va participa la IFA anul acesta, dar va continua să fie în viitor un expozant serios al târgului din capitala Germaniei. Prin urmare, o revenire a companiei la Berlin în 2021 pare a fi asigurată deocamdată.

De la CES Las Vegas 2020 din ianuarie, IFA Berlin 2020 este prima mare manifestare de acest fel care va fi organizată, chiar dacă într-un cadru restrâns. Expoziția internațională a fost anulată inițial din cauza răspândirii noului virus corona, dar ulterior a fost anunțată ca un eveniment live cu un concept modificat și un număr foarte limitat de vizitatori.

IFA Berlin – Internationale Funkausstellung Berlin. Este una dintre cele mai vechi expoziții industriale din lume și se desfășoară anual în capitala Germaniei. Expoziția atrage anual peste 1.800 de expozanți din întreaga lume. Prima ediție a avut loc în anul 1924.

Motivele neparticipării Samsung sunt foarte clare: ca în cazul anulării Mobile World Congress Barcelona 2020 în februarie și Computex 2020 Taiwan în iunie, virusul corona este cauza. Pentru Samsung, nu ar avea niciun sens economic să expună și să prezinte aici pachetul său uriaș de produse, în timp ce numărul de vizitatori la IFA din acest an este redus la doar 1.000 de persoane pe zi. Este prea puțin pentru gigantul tech.

IFA Berlin 2020 va avea loc în perioada 3 – 5 septembrie 2020 pe terenurile expoziționale din Berlin, sub turnul radio. Samsung nu stabilit încă o dată concretă pentru propriul eveniment online, probabil vom afla data în zilele următoare. Sigur nu se va suprapune cu perioada expoziției de la Berlin.