Samsung nu va reuși să vândă 350 de milioane de smartphone-uri în 2018

1049

Samsung Electronics ar putea să nu atingă obiectivul anual de vânzare de 350 de milioane de smartphone-uri, potrivit unor surse din industria telefoniei mobile. Planul inițial al companiei Samsung a fost să vândă 320 milioane de smartphone-uri, dar precomenzile foarte bune ale modelului S9 din primul trimestru al acestui an au determinat compania să majoreze volumul cu 9,4% până la nivelul de 350 milioane de bucăți.

Scopul Samsung în acest an este de a vinde 350 milioane de unități, ceea ce este mai mare decât cel raportat inițial. Având în vedere vânzările mai mici decât cele anticipate ale lui Galaxy S9 și Galaxy S9+ și vânzările mai puțin scontate de telefoane mobile din China, cifra pare a fi un obiectiv mai greu de îndeplinit” a declarat o sursă bine informată din domeniu, paginii economice a ziarului The Korea Herald, The Investor.

Producătorii de smartphone-uri de top, printre care Apple și Samsung, suferă o scădere a cererii de smartphone-uri în ultimii ani, datorită penetrării mari a pieței și a prezenței tot mai mari a telefoanelor de înaltă performanță din China. Acestea vin cu multe caracteristici superioare, cu prețuri mai scăzute, chiar dacă de cele mai multe ori calitatea și performanțele acestora nu sunt la nivelul unui smartphone Samsung sau Apple.

350 de milioane de bucăți de telefoane vândute de Samsung ar fi fost cel mai mare volum de vânzări al companiei sud-coreene în ultimii ani. Gigantul tehnic coreean a vândut 319,7 milioane de unități în 2015, 309,4 milioane în 2016 și 319,8 milioane în 2017, potrivit datelor firmei de cercetare de piață Strategy Analytics. În primul trimestru al acestui an, Samsung a expediat aproximativ 78 de milioane de smartphone-uri.

Strategy Analytics este fondată în 1968 și are sediul în Massachusetts, SUA. Are birouri în Statele Unite, Europa și Asia. Furnizează date, analize de afaceri și servicii de cercetare strategică în toată lumea despre telefoane mobile, tablete, dispozitive conectate și analize competitive ale concurenților din domeniul telefoniei mobile.

Livrarea de smartphone-uri Samsung în al doilea trimestru va fi probabil de 73 milioane, cu Galaxy S9 și S9+ sub performanța din primul trimestru în ceea ce privește volumul de livrări„, a declarat Noh Geun-chang, analist al HMC Investment & Securities.

Galaxy S9 a menținut un nivel relativ stabil de livrări și vânzări în primul trimestru, însă se preconizează că va înregistra vânzări mai mici decât se aștepta în al doilea trimestru, vânzările sale totale ajungând la aproximativ 30 de milioane.

Este cel mai mic volum de vânzări din seria Galaxy S de după anul 2012. În acel an, Samsung a lansat Galaxy S III. În consecință, performanța profitului diviziei mobile în al doilea trimestru va fi în mare parte dezamăgitoare.

SURSĂTheInvestor