Samsung îi face curte companiei olandeze NXP Semiconductors

411
NXP Semiconductors
Sursă foto: Seeking Aplha

Anul trecut NXP Semiconductors, Texas Instruments și Renesas au fost pe lista de cumpărături a companiei Samsung. Acum zvonurile despre posibila achiziție a companiei NXP de către Samsung au reapărut, în contextual vizitei lui Lee Jae-yong, vicepreședintele Samsung și liderul de facto al Samsung Group în Europa în perioada 7 – 18 iunie.

Lee Jae-yong a fost eliberat condiționat după ce a executat parțial o pedeapsă pentru acuzații de corupție. Acum șeful Samsung Group va vizita mai mulți producători de cipuri și furnizori de semiconductori, inclusiv NXP și ASML din Țările de Jos, precum și Infineon din Germania.

Stocurile de semiconductori s-au prăbușit în acest an, dar companii precum NXP Semiconductors înregistrează încă o cerere puternică pe piață. Cip-urile pentru automobile sunt și mai atrăgătoare din cauza restricțiilor privind aprovizionarea în timpul Covid-19. În plus, NXP suscită o atracție pentru achiziții, sporind potențialul de câștiguri rapide. După informațiile de anul trecut că Samsung vrea să achiziționeze compania NXP, acum Samsung se pare că face iarăși curte companiei olandeze.

Samsung pare interesat de achiziția NXP Semiconductors

Știm că NXP Semiconductors este un client important al TSMC, o companie rivală cu Samsung. Deci, o achiziție de către Samsung a NXP ar putea fi folosită în timp pentru a diminua cota de piață a TSMC. Zvonurile unei posibile oferte de achiziție a NXP de către Samsung Electronics au făcut ca prețul acțiunilor NXP să crească.

NXP Semiconductors a fost fondată în 1953 ca parte a firmei Philips. Acum NXP este un producător olandez-american cu sediul în Eindhoven, Olanda și Austin, SUA. Oferă cipuri pentru piața auto, pentru televizoare, pașapoarte, smartphone-uri, carduri bancare etc.

Forța mortice a NXP Semiconductors sunt cip-urile auto. Compania obține aproximativ 50% din veniturile totale din sectorul auto care este în plină expansiune datorită conținutului mai ridicat de tehnologie în general, mai ales în cazul vehiculelor electrice moderne. NXP oferă o gamă largă de microprocesoare, management al energiei și cipuri wireless pentru aplicații auto, comunicații și industriale.

Cu toate acestea, conform SeekingAlpha, se pare că Samsung este interesat în principal de cip-urile auto. Vehiculele electrice au un conținut de semiconductori de aproximativ de două ori mai mare decât cele pe combustibil. Se estimează că această piață se va dubla până în 2024, ajungând la o piață totală de 2,7 miliarde de dolari.

Și Qualcomm a vrut să achiziționeze NXP cu ani în urmă, dar nu a reușit. Cum am scris mai sus și Samsung a mai fost interesat de NXP Semiconductors anul trecut. În mod clar, gigantului tech coreean i-ar plăcea să achiziționeze NXP la un preț convenabil. Potențialul de creștere în domeniul auto este foarte atrăgător pentru companiile din domeniu. Compania olandeză este evaluată la aproximativ 56 de miliarde de dolari.