Patent Samsung pentru ochelari inteligenți și tabletă cu afișaj rulabil

833

Brevetele sunt unul dintre cele mai importante instrumente pentru protejarea produselor de eventuale copieri de către alte firme. Prin urmare, puteți breveta ca o companie globală aproape orice lucru mic pentru a avea un avantaj. Au fost depuse foarte multe brevete, cu Samsung în prim plan, dar multe nu le vom vedea niciodată în realitate.

Compania Samsung este foarte activă în acest domeniu, inginerii companiei inventează și inovează în permanență. De altfel Samsung a depus cele mai multe brevete de inteligență artificială din lume. Recent, Samsung Electronics a fost clasată pe locul doi mondial la numărul total de brevete depuse în perioada 2005 – 2015.

Recent, conform PatentlyMobile și site-ului german AllaboutSamsung, compania sud-coreeană a înregistrat două noi brevete. Un brevet este despre o pereche de ochelari inteligenți și un brevet despre un smartphone sau o tabletă cu afișaj rulabil. Primul brevet se referă la o pereche de ochelari cu afișaj încorporat. Este ceva în genul ochelarilor inteligenți de la Google sau ochelarii VR bine cunoscuți. Momentan e greu de spus ce înseamnă asta. PatentlyMobile menționează aici un afișaj în lentilă destinat numai ochiului stâng.

Smartphone sau tabletă cu afișaj rulabil

Funcționarea exactă a ochelarilor nu este cunoscută. Aici s-ar putea doar specula. Conform unui exemplu de realizare a invenției, ochelarii au prevăzut un dispozitiv de afișare în lentila din stânga a ochelarilor. Aceasta afișează o imagine pentru ochiul stâng care este dispusă de-a lungul unei traiectorii a unei elipse a ochiului. Scopul este de a mări o imagine și de a reflecta imaginea mărită la ochiul utilizatorului.

Primii ochelari din lume au fost făcuți în nordul Italiei, cel mai probabil la Pisa în 1290. Călugărul dominican Giordano da Pisa scria: „A fost găsită arta de a face ochelari”. În anii 1930, „ochelarii” au fost descriși ca „aparate medicale”.

Cel de-al doilea brevet depus este intitulat „Aparatură electronică cu un dispozitiv flexibil”. Practic, ai avea doar un fel de tub în mână, probabil ca un ruj mai mare, sau mă rog așa ceva, de unde poți trage afară în lateral ecranul. Acest brevet brevet arată ceea ce am putea aștepta cu nerăbdare în viitor. Mic, ușor și foarte practic, fără să ocupe loc. Dar credem că va dura mult timp până vom vedea așa ceva pe piață.