Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

402
Samsung ocupa locul cinci mondial pe piata Chromebook in Q2 2021
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au fost publicate luni de compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC). Gigantul tehnologic sud-coreean își propune să își extindă prezența pe piața computerelor portabile pe fondul pandemiei care încă persistă.

Al doilea trimestru al anului 2021 a fost unul benefic pentru producătorii de Chromebookuri, laptopuri și tablete. Ambele categorii de dispozitive înregistrând creșteri substanțiale. Cea mai mare creștere de la an la an a fost înregistrată de Samsung și compania americană Hewlett-Packard. Din primele cinci cele mai importante companii de Chromebookuri, cea mai mică creștere anuală a avut Acer și Dell Technologies.

HP, Lenovo, Acer, Dell și Samsung pe primele cinci locuri

Samsung a avut o cotă de piață de 7% în perioada aprilie-iunie după livrat peste 900.000 de Chromebookuri. Acestea sunt laptopuri sau tablete care rulează pe sistemul de operare Chrome (OS) Google, potrivit International Data Corp. Livrările Samsung Chromebook în al doilea trimestru au crescut cu 179,2% față de un an mai devreme, când a înregistrat o cotă de piață de 4,3%. Recent Samsung a lansat un Galaxy Chromebook Go cu procesor Intel Celeron și conectivitate LTE.

HP Inc. și-a extins poziția de lider pe piața Chromebook-urilor ajungând la o cotă de 35% în Q2 2021. Hewlett-Packard a livrat pieței aproximativ 4,3 milioane de dispozitive. Lenovo a ocupat locul doi cu o cotă de piață de cu 21%. Lenovo a avut o creștere de la an la an de 81,2%. Compania din Taiwan Acer Inc. a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 15,3%. Din Top 5, Acer a avut cea mai mica creștere anuală, doar 21,7%. Americanii de la Dell Technologies Inc. au fost pe locul patru cu o cotă de piață de 14,5%, conform IDC.

International Data Corporation (IDC) este o companie de cercetare și consultanță înființată în anul 1964. A fost fondată de Patrick Joseph McGovern, care și-a vândut mașina pentru a fonda compania. Are peste 1.000 de analiști în mai mult de 110 țări.

Livrările globale de Chromebookuri s-au extins cu 68,6% pe an la 12,3 milioane de unități în Q2 2021, a spus IDC. „Oportunitățile de pe piața educației sunt încă ample atât pentru tablete, cât și pentru Chromebookuri. Învățarea online a câștigat rapid teren și a împins înainte revoluția digitală în spațiul de învățare„. A declarat Anuroopa Nataraj, analist IDC, conform The Korea Herald.