Samsung Odyssey Ark ar putea fi lansat în luna august

379
Samsung Odyssey Ark
Sursa foto: knowtechie.com

După o jumătate de an de așteptare, monitorul super-ultrawide Odyssey Ark de la Samsung ar putea fi lansat în luna august 2022. Acest monitor a generat mult hype atunci când compania l-a anunțat la CES 2022 în ianuarie. Samsung Odyssey Ark va rezolva problemele cu monitoarele Odyssey din generația anterioară? Sau utilizatorii vor găsi că este prea ciudat?

Oricum ar fi, Samsung Odyssey Ark aduce câteva caracteristici noi și foarte multe funcții care îl fac să merite verificat. Acum, potrivit colegilor noștri de la site-ul Knowtechie, cel mai recent monitor de lux Samsung va fi lansat imediat după începutul lunii august. Această nouă informație venită din surse sud-coreene, este la fel ca estimările inițiale Samsung privind data de lansare, care au pus lansarea monitorului Ark cândva în a doua jumătate a anului 2022.

Lansare în luna august pentru Samsung Odyssey Ark

Monitoarele super-ultrawide de la Samsung au o istorie de a atrage atenția. Samsung Odyssey G9 și Samsung Odyssey Neo G9 din 2021 au atras recenzii bune și au devenit noua bijuterie a coroanei monitoarelor immersive. Aceste monitoare cu adevărat masive au o curbură de 1000R și o luminozitate nebună de 1000 de niți.

Totuși, iterațiile G9 nu au fost perfecte – raportul de aspect 32:9 le-a făcut ușor problematice cu anumite jocuri și aplicații. În plus, iluminarea de fundal cu mini-LED de pe Odyssey Neo G9 a dus la unele probleme de murdărire a imaginilor pe care mulți utilizatori le-au considerat dezamăgitoare. Sperăm că Samsung Odyssey Ark va rezolva aceste dezavantaje.

Mini LED-urile sunt versiuni mai mici ale LED-urilor „convenționale” care sunt folosite în afișaje pentru a emite lumină. Un Mini-LED (Light Emitting Diode) are aproximativ 0,2 milimetri în dimensiune sau sunt puțin mai mici.

Odyssey Ark arată deja ca o actualizare masivă față de monitoarele super-ultrawide anterioare ale Samsung. Este mai mare decât gama G9 – un ecran de 55 de inch (139,7 centimetri) și un raport de aspect 16:9 cu 4K adevărat. Aceasta este o actualizare esențială de la modelele G9, deoarece raportul de aspect 16:9 este mai funcțional. Cea mai interesantă caracteristică a Ark este de departe capacitatea de a roti întregul monitor în modul portret, făcând arcul de ecran curbat deasupra capului tău. Dar asta nu este doar pentru aspect.

În demonstrația de la CES, Samsung a spus clar că puteți configura monitorul pentru a maximiza funcționalitatea în modul portret. De exemplu, puteți stivui mai multe ecrane pe afișajul vertical – o caracteristică excelentă pentru multitasking sau jocuri și streaming.

Noul rege al monitoarelor pentru jocuri

Samsung Odyssey Ark vine și cu un stand nou și îmbunătățit. Monitoarele G9 aveau un aspect deosebit de futurist, inclusiv un suport voluminos și carcasă albă strălucitoare. Ark schimbă acest lucru cu un design mai minimalist – negru subțire și mat. În plus, suportul este reglabil în înălțime și înclinare, facilitând în mod natural modul portret iconic al monitorului.

Noul monitor Samsung are și o bandă de lumină LED încorporată în marginea orizontală inferioară a monitorului. Un controler wireless vine și cu Odyssey Ark, pe care îl puteți folosi pentru a controla setările monitorului și RGB.

Dacă Samsung Odyssey Ark poate oferi spectacolul impresionant pe care l-a făcut la CES, ar putea fi unul dintre cele mai bune monitoare ale anului. Compania îl țintește în mod clar către jucători, deși ar fi și un monitor incredibil pentru aplicațiile de productivitate.

Samsung a creat un ecran curbat masiv cu un raport de aspect 16:9, oferind rezoluție 4K atât în ​​modul portret, cât și în modul peisaj. Dacă Samsung Odyssey Ark se lansează în august, va fi una dintre cele mai interesante lansări de periferice pentru PC din acest an.