Samsung Odyssey Ark – monitor curbat care se poate roti pe verticală

540
Samsung Odyssey Ark monitor curbat care se poate roti pe verticala
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung produce cele mai mari și mai curbate monitoare pentru PC care trebuie să le vezi ca să crezi. Samsung Odyssey G9 de 49 de inch a fost scos la vânzare săptămâna trecută. Dar compania nu este mulțumită pur și simplu să vă umple câmpul vizual orizontal cu acest incredibil monitor curbat. Ieri la CES 2022 Las Vegas, Samsung a dezvăluit un ecran curbat și mai mare! Monitorul se numește Samsung Odyssey Ark și are un uluitor ecran de 55 de inch (139,7 centimetri)! Mai mult, noul monitor are un suport special care vă permite să întoarceți monitorul gigantic pe verticală. În acest fel astfel ecranul se curbează chiar deasupra capului tău.

Pe Odyssey Ark compania intenționează să-l lanseze în SUA în a doua jumătate a acestui an, conform site-ului The Verge. Nu avem un preț sau o dată fermă de lansare, deși se pare că panoul are culoarea punctelor cuantice și iluminarea din spate cu Mini LED. Nici măcar nu este clar dacă incredibilul Samsung Odyssey Ark are ca scop gaming-ul, productivitatea, o declarație de ce poate Samsung sau toate la un loc. Samsung a lansat și o versiune mai mică lui Odyssey Neo G9 săptămâna aceasta, o versiune 4K de 32 inch numită Odyssey Neo G8.

Samsung Odyssey Ark se poate curba chiar deasupra capului tău. Samsung a dat mai multe detalii despre acest uluitor monitor. Ark este un monitor flexibil de ultimă generație, perfect pentru persoanele care fac totul, de la editare la jocuri acasă. Monitorul are afișaj de gaming lider în industrie, cu un ecran curbat de 55 inch și raport de aspect 16:9.

Samsung Odyssey Ark – când incredibilul devine realitate!

HAS (Suport reglabil în înălțime), funcționalitatea de pivotare și înclinare, pe lângă designul ergonomic avansat, oferă fiecărui jucător un confort optim. Acest nou afișaj rotativ în stil cockpit vertical oferă o nouă experiență de joc și permite orientarea portret sau peisaj pentru multi-tasking și configurarea cu mai multe ferestre.

Cockpit este locul unde stau piloții avioanelor. Din cockpit se face pilotarea avionului și se determină și controlează anumite procese tehnice și parametrii de zbor. Termenul cockpit este folosit și pentru locul șoferului la mașinile de formula 1.

Opțiunile de vizualizare multiplă permit utilizatorilor să ajusteze Samsung Odyssey Ark exact așa cum doresc. Pot opta pentru dimensiune a ecranului complet adaptabilă pentru a se potrivi jocului sau programului, fără a compromite afișajul 4K și imaginile luminoase și colorate. Monitorul are, de asemenea, un controler cu cadran wireless pentru a gestiona iluminarea și interfața.

Cu un raport de aspect de 16:9, nu ar fi exact la fel ca acele monitoare anterioare super-ultrawide 32:9, chiar dacă curba arată aproape la fel de aici. Înseamnă asta că este doar un televizor foarte curbat? Nu chiar, dar televizoarele și monitoarele se apropie mult mai mult în ultimul timp. Raportul tradițional de aspect ar putea ajuta cu efectul de întindere pe care l-am văzut în jocuri și mai puțin spațiu irosit în jurul filmelor și emisiunilor.

Încă nu știm clar pentru ce poate fi folosit Odyssey Ark pe verticală. Dar văzând imaginile cu acesta este clar potențialul de multitasking al noului monitor Samsung.