Samsung Odyssey Neo G8 4K și rata de 240Hz lansat la CES 2022

876
Samsung Odyssey Neo G8 4K cu rata de 240Hz va fi lansat la CES 2022
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Gigantul tehnologic sud-coreean Samsung a anunțat înainte de CES 2022 primul monitor de gaming din lume cu o rezoluție 4K și un afișaj cu rată de reîmprospătare de 240Hz. Samsung a anunțat de fapt trei noi monitoare înainte de CES 2022 Las Vegas. Vizând trei ținte de public diferite, Samsung Odyssey Neo G8 se adresează jucătorilor; Samsung Smart Monitor M8 vizează pe cei care doresc funcții inteligente; Samsung Monitor UHD S8 este destinat designerilor și creatorilor de conținut care caută acuratețea culorilor.

Samsung a anunțat o versiune mai mică a monitorului său curbat pentru jocuri Odyssey Neo. Odyssey Neo G8 este un monitor de gaming de 32 de inch (81,28 centimetri). Are aceeași curbură a ecranului de 1000R, ca Odyssey Neo G9 de 49 de inch, ceea ce înseamnă că monitorul curbat va forma un cerc cu o rază de 1 metru. Pe lângă diferența de dimensiune, Odyssey Neo G8 are un limbaj de design similar cu G9, deși diferența cheie este că G8 mărește rezoluția de la QHD+ la 4K.

Samsung Odyssey Neo G8 cu rezoluție 4K și rată de 240Hz

Compania a spus că Odyssey Neo G8 este primul monitor 4K care acceptă o rată de reîmprospătare de 240Hz. Este, de asemenea, compatibil cu AMD FreeSync Premium Pro și tehnologia de sincronizare adaptivă G-Sync de la Nvidia. În acest fel jocurile ar trebui să ruleze fără bâlbâială și fără ruperi. Sigur că dacă GPU-ul este suficient de puternic pentru a împinge rezoluția 4K la rate de cadre rapide.

AMD FreeSync este o tehnologie de sincronizare adaptivă care acceptă o rată de reîmprospătare variabilă. FreeSync a fost dezvoltat de AMD și a fost anunțat în 2014 pentru a concura împotriva G-Sync deținută de Nvidia.

Cu noul monitor Odyssey Neo G8, Samsung aduce tehnologia cu o rată de reîmprospătare fără precedent și un timp de răspuns de la gri la gri la 1 ms (milisecundă). Astfel permite o mișcare mai lină decât la monitoarele convenționale de rezoluție ultra-înaltă. Samsung Odyssey Neo G8 atinge luminozitate maximă de 2.000 niți și are un raport de contrast static de 1.000.000:1. Deoarece este un monitor de gaming de top, presupunem că va suporta și standardul HDR10+ GAMING recent anunțat.

Odyssey Neo G8, Smart Monitor M8 și Samsung Monitor UHD S8 vor fi lansate în prima jumătate a lumii ianuarie, a spus Samsung conform The Korea Herald.