Samsung Odyssey Neo G9, un monitor incredibil va fi prezentat la CES 2023

380
Samsung Odyssey G9
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung vine întotdeauna cu o mulțime de bunătăți la Consumer Electronics Show Las Vegas și nici anul acesta nu nu este diferit. Compania și-a reîmprospătat, printre altele și gama de monitoare Odyssey. Există un nou model în această serie care depășește limita incredibilului. Este vorba despre Samsung Odyssey Neo G9. Monitorul Samsung OLED G9 va fi și el prezentat la CES 2023.

Monitorul de gaming emblematic al Samsung pentru 2023 este din altă lume, dar dintr-o galaxie cunoscută: Samsung Galaxy. Gama de monitoare Samsung Odyssey 2023 oferă opțiuni pentru diferiți clienți, cu diferite prețuri, dar fără a compromite plăcerea vizuală absolută. Odyssey Neo G9 este cea mai recentă adăugare la gama de monitoare pentru jocuri Samsung. Este destul de asemănător cu Odyssey Ark de 55 de inch pe care compania l-a lansat ieri, doar că nu nu are modul portret.

Samsung Odyssey Neo G9 cu un afișaj 8K

Samsung Odyssey Neo G9 are un afișaj curbat super ultra-larg de 57 inch (144,78 centimetri) și o rezoluție de 7.680 × 2.160 (este clasificată drept 8K). Monitorul are un raport de aspect de 32:9 și o rată de reîmprospătare de 240Hz. Este pentru prima dată când aceste specificații sunt prezente într-un singur ecran, potrivit SamMobile. Ecranul curbat 1000R se bazează pe tehnologia Quantum Mini LED și are specificația VESA Display HDR 1000. Cu alte cuvinte cuvinte, aceasta înseamnă că monitorul este capabil să afișeze grafică în detalii incredibile în orice mediu de joc.

CES Las Vegas 2023 va avea loc la Centrul de Convenții Las Vegas în perioada 5-8 ianuarie. Centrul de Convenții are o suprafață de 230.000 m² de spațiu de expoziție. Centrul de convenții Las Vegas este adiacent hotelului Hilton Las Vegas.

Este, de asemenea, primul monitor din lume care acceptă DisplayPort 2.1. Această tehnologie transferă date la aproape două ori mai rapid decât DisplayPort 1.4, standardul care a fost folosit anterior. Noul standard acceptă comprimarea fără pierderi pentru a limita distorsiunea. Samsung a păstrat în continuare secrete multe dintre detaliile despre acest monitor. Nu au fost confirmate informații despre preț în acest moment. Ne putem aștepta să auzim mai multe despre el în următoarea perioadă.

Odyssey OLED G9 – perfect pentru profesioniștii jocurilor

Samsung nu are egal în domeniul monitoarele de jocuri OLED. Nu are egal nici la telefoanele mobile, electrocasnice sau în alte domenii. Noul Monitor Samsung Odyssey OLED G9 are un ecran curbat dual quad-HD 1800R de 49 de inch (124,46 centimetri). Ecranul are un raport de aspect de 32:9. Monitorul se bazează pe tehnologia OLED cu puncte cuantice de la Samsung pentru a permite un raport de contrast al culorilor „aproape infinit”.

Sursă foto: SamMobile

Cu această tehnologie, fiecare pixel este iluminat separat pe ecranul OLED fără a necesita o iluminare de fundal. Aceasta oferă un raport de contrast dinamic de 1.000.000:1, păstrând în același timp un RGB adevărat și negru adevărat fără a fi nevoie de filtre de culoare. Acreditările de joc sunt susținute în continuare cu un timp de răspuns de 0,1 ms și o rată de reîmprospătare de 240Hz.

Monitorul este echipat cu platforma Samsung Smart Hub. Aceasta permite utilizatorilor să acceseze aplicații și servicii precum YouTube, Netflix și Amazon Prime Video. Samsung Gaming Hub permite utilizatorilor să transmită în flux jocuri de la Xbox și NVIDIA GeForce Now.

Samsung nu a confirmat cât va costa Odyssey Neo G9 și nici Odyssey OLED G9. Compania va prezenta cele două monitoare la CES Las Vegas 2023. Probabil că vom auzi mai multe detalii în perioada următoare.