Samsung Odyssey Neo G9: cel mai puternic monitor de joc disponibil

481
Odyssey Neo G9 cel mai puternic monitor de joc disponibil
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Calitatea graficii și a sunetului în jocuri se îmbunătățește tot timpul. Prin urmare, pentru a se asigura că se pot bucura din plin de jocuri, jucătorii trebuie să joace pe echipamente de înaltă specificație capabile să ofere o experiență de joc premium. Samsung Odyssey Neo G9 este cel mai puternic monitor de joc disponibil pe piață în acest moment, un monitor care vă poate transforma jocul pentru performanțe incredibile.

Samsung și-a lansat monitorul de joc Odyssey Neo G9, special conceput pentru jucătorii care doresc să se bucure de o experiență de joc de înaltă rezoluție, lină și fără întârzieri. Lansat în 2020, predecesorul lui Odyssey Neo G9, Odyssey G9, a fost primul monitor de curbură 1000R existent. Acesta a stabilit un nou standard cu calitatea sa de imagine remarcabilă, compatibilă cu tehnologia cuantică.

Prin intermediul Samsung Newsroom vom privi acum mai atent la Samsung Odyssey Neo G9. În acest fel vom avea o mai bună înțelegere a modului în care monitorul îmbogățește experiențele de joc.

Instalare ușoară și conectivitate extinsă cu Odyssey Neo G9

După ce deschideți pachetul și scoateți componentele, devine clar cât de ușor este să instalați Odyssey Neo G9. Pe lângă monitorul ultra-lat 32: 9 cu lățimea de 123,8 cm, cu nucleul său circular care strălucește în timpul jocului, pachetul conține un suport robust care oferă o bază solidă și cabluri care facilitează conectarea ușoară la o varietate de dispozitive externe.

Pentru o instalare rapidă și simplă, înșurubați mai întâi suportul în partea din spate centrală a monitorului cât timp este încă în ambalajul său. Apoi, atașați componenta de iluminare a miezului care este împărțită în două jumătăți, unindu-le la articulație și răsucindu-le. Standul este ușor de asamblat și demontat datorită formei sale de leagăn. Înălțimea, înclinarea și rotația monitorului pot fi ajustate pentru a asigura o poziție optimă de joc.

Cel mai vechi joc electronic pentru public a fost creat în 1950. Bertie the Brain a fost un joc arcade de tic-tac-toe, construit de Josef Kates pentru expoziția națională canadiană din 1950. Computerul avea o înălțime de patru metri!

În zilele noastre, utilizatorii joacă pe desktopuri, laptopuri și console. Pentru a vă asigura că toate aceste tipuri de jucători sunt luate în considerare, Odyssey Neo G9 oferă o gamă de porturi diferite pentru a facilita conectarea la o serie de dispozitive. Cu două porturi HDMI 2.1, împreună cu porturile DisplayPort 1.4 și USB 3.0 pe partea din spate a monitorului, utilizatorii pot conecta o gamă de dispozitive diferite la monitorul și jocul lor pe marele ecran. Un alt punct forte al Odyssey Neo G9 este caracteristica sa „Auto Source Switch +”. Aceasta permite monitorului să comute automat sursele de intrare atunci când este conectat un alt dispozitiv.

Quantum Matrix și Quantum HDR 2000: Secretele unei rezoluții detaliate, realiste

Curbura 1000R monitorului este aproape de câmpul vizual al oamenilor, permițând afișajului să umple complet viziunea periferică a utilizatorului. Mai mult, ecranul dual QHD al monitorului și rezoluția 5.120×1.440 permit imagini detaliate atrăgând mai mult utilizatorul în scenele afișate. Secretul rezoluției remarcabile a Odyssey Neo G9 este tehnologia Quantum Matrix. Odată cu introducerea unor surse de lumină mai fine, numărul zonelor de estompare de pe ecran a crescut la 2.048. Mai mult, contrastul monitorului poate fi acum ajustat într-un grad mult mai fin, cu 4.096 nivele diferite de contrast disponibile pentru a ajuta la scoaterea în evidență a caracteristicilor unice atât ale tonurilor luminoase, cât și ale tonurilor întunecate.

Tehnologia HDR, care extinde cele mai strălucitoare și mai întunecate puncte ale spectrului de luminozitate, a fost recunoscută ca standard de generație următoare pentru afișarea imaginilor. Cu tehnologia sa Quantum HDR 2000, monitorul poate reproduce scene cu diferențe puternice de luminozitate, precum cele cu explozii. Această tehnologie permite luminozitatea de până la 2.000 de niți. Este de două ori mai mare decât cea a monitoarelor existente, cum ar fi modelul anterior Odyssey G9.

Raportul de contrast static al Odyssey Neo G9 este de 1.000.000: 1. Acest lucru înseamnă că performanțele sale se remarcă și mai mult atunci când afișează imagini cu diferențe clare de luminozitate. Prin exprimarea culorilor întunecate mai profund și a celor mai strălucitoare, monitorul poate stabili contrastul dimensional.

Experiențe la noi culmi de imersiune cu Core Sync

Un alt avantaj al noilor monitoare este modul în care estetica permite utilizatorilor să-și creeze propria atmosferă de joc. La fel ca modelul anterior, Odyssey G9, Odyssey Neo G9 vine cu iluminare de bază pe partea din spate a monitorului, ceea ce stabilește în continuare un mediu de joc captivant.

Iluminarea care emite o lumină albastră la pornirea monitorului, a evoluat în Odyssey Neo G9 datorită noii caracteristici „Core Sync”. Core Sync analizează automat culoarea din centrul ecranului și radiază iluminare de aceeași culoare din spatele ecranului. Această caracteristică poate fi activată navigând la meniul „Infinity Core Lighting” din setările monitorului și activând „Lighting” și „Core Sync”. Astfel, indiferent dacă jucătorul explorează apele adânci sau o pădure întunecată, Odyssey Neo G9 își aprofundează imersiunea oferind lumină ambientală de o nuanță similară pentru a estompa granițele dintre joc și realitate.

Infinity Core Lighting include și o serie de alte caracteristici dinamice. De la „Efect de iluminare”, care setează iluminarea la o singură culoare, până la „Curcubeu”, care face ca nucleul să comute culorile la intervale de timp, această caracteristică permite jucătorilor să-și îmbunătățească experiența oricum consideră potrivit.

Rată de reîmprospătare ridicată cu Samsung Odyssey Neo G9

Reacțiile rapide sunt de o importanță crucială în timpul jocurilor. Dar, în același timp se dovedesc inutile atunci când comenzile introduse nu sunt reflectate instantaneu în joc. Odyssey Neo G9 este echipat cu o serie de funcții utile pentru a vă asigura că capacitatea de a reacționa rapid va pune utilizatorii pe drumul spre victorie.

Timpul pentru ca un semnal introdus folosind un mouse sau o tastatură să fie reflectat pe ecran se numește întârziere de intrare. Caracteristica „Low Input Lag” la Odyssey Neo G9 scurtează timpul necesar procesării comenzilor și oferă un joc neted. Adăugarea caracteristicilor „AMD FreeSync Premium Pro” și „Compatibilitate NVIDIA G-Sync” au permis, de asemenea, sincronizarea GPU-ului și a panoului în Odyssey Neo G9. Minimizând întreruperile și distorsiunile, monitorul permite utilizatorilor să se bucure de imagini fluide chiar și atunci când joacă un joc cu mișcări rapide ale camerei.

Capacitățile de afișare ale monitorului sunt foarte importante pentru a vă bucura la maximum de un joc cu grafică excelentă. Unul dintre criteriile principale pentru evaluarea capacităților de afișare este rata de reîmprospătare – numărul de imagini afișate pe secundă. Cu o rată de reîmprospătare de 240Hz, Odyssey Neo G9 poate afișa jocuri pline de acțiune cu grafică foarte detaliată.

Timpul pentru ca un semnal video trimis de pe placa grafică să ajungă la afișaj se numește timp de răspuns. Timpul de răspuns al Odyssey Neo G9 este de o milisecundă (ms). Astfel poate afișa semnalele trimise de pe placa grafică în doar 0,001 secunde. Timpul de răspuns de 1ms este util atunci când jucați jocuri FPS sau curse care necesită mișcări rapide ale camerei.

Performant și captivant, noul monitor Samsung vă ajută să vă transformați spațiul într-un mediu de joc suprem.