Doar ecrane Samsung OLED LTPO pe modelul Apple iPhone 14 Pro

308
Doar ecrane Samsung OLED LTPO pe modelul Apple iPhone 14 Pro
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Compania Apple va lansa anul acesta seria iPhone 14. Aceasta este compusă din patru modele: Apple iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Noile smartphone-uri ale companiei americane vor primi ecrane de la un mix de furnizori, inclusiv Samsung Display, LG Display și BOE. Dar, modelul iPhone 14 Pro va primi doar ecrane Samsung OLED LTPO.

Viitoarea gamă de smartphone-uri Apple, seria iPhone 14, a fost în zvonuri de ceva vreme. Unul dintre cele mai interesante zvonuri a fost despre viitoarele ecrane care vor echipa cele patru modele. În urmă cu câteva săptămâni, am aflat că Apple ar putea în sfârșit să renunțe la crestătura masivă și inestetică în favoarea unui ecran cu gaură. De data aceasta, zvonurile despre afișaj gravitează în jurul calității ecranelor și a furnizorilor, conform MySmartPrice. Potrivit lui Ross Young, CEO al Display Supply Chain Consultants, va exista un singur furnizor exclusiv pentru Apple iPhone 14 Pro pentru 2022. Este vorba despre Samsung Display care va furniza ecrane OLED LTPO.

Exclusiv ecrane Samsung OLED LTPO pentru iPhone 14 Pro

Afirmația lui Young vine printr-o postare Twitter. El a organizat un sondaj pe Twitter, întrebând utilizatorii care model Apple va primi exclusiv ecrane Samsung LTPO. În timp ce toate cele patru modele au obținut voturi, majoritatea a votat pentru iPhone 14 Pro Max. În următoarea postare pe Twitter, Young a scris că au greșit și că doar iPhone 14 Pro va primi ecrane Samsung OLED LTPO. El a adăugat că modelele iPhone 14, iPhone 14 Max și 14 Pro Max vor primi ecrane de la Samsung Display, BOE și LG Display.

Samsung Display va furniza exclusiv panouri OLED LTPO de 6,1 inch (15,49 cm) pentru iPhone 14 Pro. În același timp aprovizionarea cu ecrane pentru iPhone 14 Pro Max de 6,7 inch (17,02 cm) va fi împărțită între Samsung Display și LG Display.

Samsung Display este lider global pe piața afișajelor, cu tehnologii și produse OLED și LCD. Are șapte unități de producție și cinci filiale de vânzări la nivel global. Compania este specializată în afișaje pentru smartphone-uri, IT și utilizare industrială.

O informație separată de pe site-ul web ithome susține că 20 până la 25% din comenzile pentru iPhone 14 vor fi furnizate de BOE. De asemenea, ecranul lui iPhone 14 Max va veni de la LG Display și Samsung. Apple dorește probabil ca LG să producă panouri LTPO doar pentru unul dintre modelele „Pro”, deoarece nu are multă experiență în realizarea de panouri LTPO și nici capacitatea de producție a subsidiarei Samsung.

Samsung a fost singurul furnizor de ecrane LTPO anul trecut pentru Apple iPhone 13 Pro și iPhone 14 Pro Max. LG Display și BOE au furnizat panouri pentru Apple iPhone 13 și iPhone 13 Mini. Prin utilizarea de ecrane Samsung OLED LTPO anul acesta înseamnă că iPhone-urile vor primi o rată de reîmprospătare dinamică.