Interfața Samsung One UI 3.0 aduce noi experiențe pentru utilizatori

545
Samsung One UI 3 aduce noi experiente pentru utilizatori
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Interfața Samsung One UI 3.0 a fost lansată oficial de compania sud-coreeană. Acest upgrade aduce un nou design captivant, caracteristici îmbunătățite de zi cu zi și personalizare profundă. Upgrade-ul va fi disponibil cu Android 11, întărind angajamentul Samsung de a oferi rapid cea mai recentă inovație utilizatorilor, ca parte a angajamentul de a sprijini trei generații de actualizări pentru Android.

Interfața Samsung One UI 3.0 a fost lansată deja pe seria Galaxy S20 pe mai multe piețe la nivel mondial. Actualizarea va deveni treptat disponibilă în mai multe regiuni și pe mai multe dispozitive, inclusiv pe seria Galaxy Note 20, Z Fold 2, Galaxy Z Flip, seria Note 10, Galaxy Fold și seria Galaxy S10, în următoarele săptămâni. Actualizarea va fi apoi disponibilă și pe dispozitivele Galaxy A în prima jumătate a anului 2021.

Un design nou, reîmprospătat pentru o experiență îmbunătățită

Actualizările de design de la interfața Samsung One UI 3.0 aduc și mai multă simplitate și eleganță experienței One UI. În cadrul interfeței, caracteristicile pe care le utilizați și le vizitați cel mai mult – cum ar fi ecranul de pornire, ecranul de blocare, notificările și panoul rapid – au fost îmbunătățite vizual pentru a evidenția informații importante. Noile efecte vizuale, cum ar fi efectul de estompare/estompare pentru notificări, vă ajută să vă concentrați rapid asupra a ceea ce contează cel mai mult. În același timp, widgeturile reproiectate vă mențin ecranul de pornire organizat, curat și elegant.

Noua interfață nu arată doar diferit – se simte și diferit. Efectele de mișcare și animația mai fine, combinate cu feedback-ul haptic natural, fac navigarea și utilizarea o plăcere. Ecranului de blocare este mai curat și apăsarea butoanelor este mai realistă – fiecare ecran și fiecare atingere au fost rafinate. Deplasarea între dispozitive curge mai natural, întrucât interfața Samsung One UI 3.0 oferă o experiență unică și mai holistică în ecosistemul Galaxy.

Funcții de zi cu zi îmbunătățite cu interfața Samsung One UI 3.0

O interfață este axată pe simplitatea de zi cu zi. Widgeturile ecranului de blocare reproiectate vă ajută să vă controlați muzica și să vedeți informații importante, cum ar fi evenimentele și rutinele calendarului, fără a fi nevoie să vă deblocați dispozitivul. Urmărirea mesajelor și a conversațiilor este mai intuitivă. Notificările aplicațiilor de mesagerie sunt acum grupate în față și în centru. În acest fel le puteți citi rapid și puteți răspunde mult mai repede la mesaje. Aspectul apelului video de la marginea la margine pe ecran complet creează o nouă experiență de comunicare care vă aduce mai aproape de persoanele care contează cel mai mult.

Cu interfața Samsung One UI 3, camera de pe dispozitivul dvs. este și mai puternică. Zoom-ul îmbunătățit bazat pe AI, focalizarea automată îmbunătățită și expunerea automată ajută la captarea unor fotografii excelente. În plus, au fost reorganizate categoriile din Galerie pentru a vă ajuta să găsiți mai rapid fotografii. Puteți verifica acest lucru cel mai repede pe seria Galaxy S20, la care a fost deja lansată actualizarea. Când glisați în sus în timp ce vă uitați la o anumită fotografie, veți vedea un grup de fotografii înrudit. Pentru ca niciuna dintre aceste amintiri să nu se piardă, puteți reveni oricând la fotografiile editate, chiar și după salvare.

Personalizare aprofundată, pliată pe fiecare stil de utilizare

Samsung vrea ca utilizatorii să aibă libertatea de a-și personaliza interfața de utilizare în funcție de preferințe. Indiferent dacă activați în mod întunecat Dark Mode sau partajați hotspotul mobil, acum puteți face acest lucru printr-o simplă glisare și aveți noi modalități de a vă personaliza panoul rapid. De asemenea, puteți partaja imagini, videoclipuri sau documente mai ușor ca niciodată. Cu posibilitatea de a vă personaliza foaia de partajare, puteți „fixa” destinațiile de partajare cele mai utilizate. Puteți face acest lucru indiferent dacă este vorba de un contact, de o aplicație de mesagerie sau de e-mail. Mai mult decât atât, One UI vă permite să aveți diferite profiluri pentru muncă și viața personală. Astfel vă puteți face mai puține griji în caz că trimiteți ceva unei alte persoane.

Panoul Quick mai rafinat cu interfața Samsung One UI 3.0

Pentru o personalizare suplimentară, utilizatorii pot plasa widget-uri pe ecranul de pornire. Pot regla astfel încât acestea să se potrivească perfect cu wallpaper-ul utilizat. Pot opta pentru schimbarea designului și a culorii ceasului de pe ecranul Always On Display și a ecranului de blocare. În plus, se poate pune videoclipuri pe ecranul apelurilor recepționate/efectuate pentru o experiență de apel mai personală.

Interfața Samsung One UI 3.0 a fost gândită sa se potrivească fiecărui utilizator. Include noi aplicații digitale de wellbeing prin care utilizatorii se pot identifica, îmbunătățindu-și obiceiurile digitale. Astfel, aceștia pot vizualiza rapid informații ce indică modificări săptămânale legat de timpul de utilizare, în mod normal sau la volan pentru o utilizare conștientă și responsabilă a dispozitivelor Galaxy.

Pe măsură ce Samsung continuă să dezvolte experiența Galaxy, One UI va primi și mai multe actualizări odată cu noile lansări de flagship-uri de la începutul anului 2021.