Samsung One UI 4.0 cu numele de cod „Palette” – o actualizare vizuală majoră

585
Samsung One UI 4 cu numele de cod Palette
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung lansează versiunile majore One UI cu fiecare versiune nouă a sistemului de operare Android. Anul acesta, compania va introduce One UI 4.0 bazat pe Android 12. La sfârșitul săptămânii trecute am aflat că Samsung a început deja să lucreze la noul software pentru seria Galaxy S21. Acum, avem câteva informații suplimentare despre această dezvoltare. Compania a numit proiectului său de actualizare a interfeței Samsung One UI 4.0 cu numele de cod „Palettte”.

Informația nu dezvăluie multe lucruri, dar numele de cod sugerează că One UI 4.0 va aduce un upgrade vizual major. Pentru a fi corect, Samsung reîmprospătează interfața cu fiecare iterație majoră a One UI. Recentul Samsung One UI 3.0 a introdus, de asemenea, câteva modificări notabile în UI față de One UI 2.0.

Cu toate acestea, cu Samsung One UI 4.0, s-ar putea să primim o revizuire vizuală mai mare. Google însuși se concentrează puternic pe actualizările vizuale cu Android 12, cu modificări în conformitate cu tema Material You. Samsung ar putea pregăti câteva schimbări la fel de mari și pentru interfața sa personalizată bazată pe Android 12.

Samsung One UI 4.0 va fi în versiune beta în octombrie

Samsung a fost impresionant cu ritmul de actualizări software în ultimii ani, conform AndroidHeadlines. Compania a depășit clar alți producători de telefoane atunci când vine vorba de lansarea celor mai recente patch-uri de securitate. Se asemenea, Samsung a fost rapid în lansarea celor mai recente iterații ale sistemului de operare Android pe dispozitivele sale.

Cu toate acestea, gigantul coreean, care este cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, nu participă la programul beta Google pentru noile versiuni de Android. Acesta își desfășoară propriul program beta, de obicei după ce cea mai recentă versiune Android a fost lansată stabil.

Programul beta, oferă utilizatorilor acces anticipat la versiunile de test pentru viitorul sistem de operare. Practic, o versiune beta, este noul sistem de operare care înainte de a fi lansat oficial se testează, pentru a vedea cum răspund la utilizare noile caracteristici.

Deci, din moment ce Android 12 este în versiune beta, va dura ceva timp până când Samsung își deschide programul beta pentru One UI 4.0. Cu ritmul accelerat al companiei în actualizările de software, acum compania a început să lucreze la Samsung One UI 4.0.

Lucrul Samsung la One UI 4.0 a început cu o lună mai devreme decât pentru One UI 3.0 anul trecut. Deci, judecând după aceasta și având în vedere istoria recentă a companiei cu actualizările de software, One UI 4.0 bazat pe Android 12 ar putea ajunge în program beta pentru seria Galaxy S21 cândva în luna octombrie. Interfața One UI 4.0 va fi lansată probabil în decembrie.

Ne așteptăm ca Samsung să lanseze o actualizare minoră One UI 3.5 bazată pe Android 11 înainte de versiunea 4.0. Aceasta trebui să debuteze cu telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 în august.