Samsung One UI 6.0 aduce și un nou stil pentru Emoji

352
Samsung One UI 6.0 Emoji
Sursa foto: emojipedia.org

Samsung a început să lanseze cea mai recentă versiune a interfeței sale bazate pe Android, One UI 6.0. Noua actualizare de software aduce, printre multe altele, și un stil vizual nou-nouț pentru marea majoritate a modelelor de emoji de la Samsung. În același timp aduce și suport pentru noile recomandări de emoji Unicode 2023.

Odată instalat pe dispozitivele eligibile, One UI 6.0 revizuiește designul fiecărui emoji din categoriile zâmbet, mâncare și animale. Actualizarea reproiectează, de asemenea, majoritatea emoji-urilor pentru oameni și gesturi, precum și câteva emoji-uri de simbol notabile. Potrivit Emojipedia, în total sunt peste 2.500 de modificări de design la emoticoane.

Nou stil de Emoji adus de One UI 6.0 bazat pe Android 14

Înainte de lansarea One UI 6.0, cea mai notabilă actualizare a setului de emoji Samsung a avut loc în februarie 2018, odată cu lansarea Experience 9.0. Actualizarea Experience 9.0 a revizuit, de asemenea, peste 2.500 de modele de emoji, multe dintre modificări revizuind design-urile emoji divergente anterior, mai conforme cu cele utilizate de alte platforme.

Cuvântul emoji vine din japoneză (e „imagine” + moji „caracter”). Asemănarea cuvintelor engleze emoție și emoticon este o pură coincidență. Au debutat pe telefoanele mobile japoneze în 1999. Au devenit foarte populare după 2010.

În ciuda numărului de modificări, totuși, revizuirile de design ale Experience 9.0 au fost în concordanță vizual cu stilul inspirat din desene animate folosit de setul de emoji Samsung încă de la debutul său pe dispozitivele Galaxy S4, în aprilie 2013.

Sursa foto: emojipedia.org

Mai sus: comparație a emoji-urilor populare între One UI 5.0 din 2022 și One UI 6.0 din acest an.

În comparație, interfața Samsung One UI 6.0 a redesenat complet aproape toate emoji-urile. De exemplu emoticoanele zâmbetelor, oamenilor, gesturilor, alimentelor și animalelor, introducând contururi și gradienți revizuite în ceea ce poate fi descris ca o identitate vizuală nou-nouță pentru setul de emoji. Un exemplu notabil în acest sens a fost emoji-ul 🙄 Față cu ochi rotiți, care anterior fusese afișat cu o expresie facială aparent mulțumită pe dispozitivele Samsung.

Sursa foto: emojipedia.org

Mai sus: comparații ale 🙄 Fața cu ochi rotiți înainte și după lansarea Samsung Experience 9.0 în februarie 2018.

Pe lângă aceste revizuiri considerabile de design emoji, One UI 6.0 introduce și noile recomandări de emoji din lista Unicode Emoji 15.1. Noua listă Unicode care a fost aprobată oficial la începutul lunii septembrie.