Samsung One UI 7 va aduce un sertar vertical de aplicații

63
One UI 7 Samsung
Sursa foto: tomsguide.com

Pentru a accesa diferite aplicații Samsung trebuie să folosiți o defilare orizontală, mutând ecranul spre dreapta. Cu toate acestea, se pare că Samsung a decis să schimbe acest lucru cu interfața Samsung One UI 7. Gigantul tech coreean vrea să treacă la defilarea orizontală a aplicaților de ceva timp și chiar a eliminat suportul pentru defilarea clasică în modulul aplicației Good Lock.

După ce un utilizator de pe forumul Samsung a întrebat dacă suportul vertical va fi adăugat vreodată la aplicații, o persoană din echipa de asistență a spus că Samsung lucrează la furnizarea funcției într-o actualizare viitoare. „Vă rugăm să rețineți că funcția de listă verticală Home Up este în prezent pregătită pentru asistență în următoarea versiune a sistemului de operare”. A spus persoana din echipa de asistență pe Samsung Community, potrivit Tomsguide. În timp ce din răspuns nu am aflat ce versiune a Samsung One UI va aduce noua caracteristică, toate semnele indică faptul că Samsung One UI 7 va fi aceasta.

Probabil un sertar de aplicații vertical va fi disponibil cu One UI 7

Un sertar vertical de aplicații este una dintre caracteristicile preferate de utilizatorii de telefonie mobilă care doresc să vadă toate aplicațiile pe care le-au instalat pe smartphone-urile lor. Deși funcția este disponibilă pe alte telefoane Android, derularea verticală a aplicațiilor nu este disponibilă în Samsung One UI. În schimb, utilizatorii trebuie să deruleze pe orizontală prin pagini pentru a vedea toate aplicațiile pe care le-au instalat. Este o durere și, în general, mai puțin eficientă decât derularea verticală.

Modulul Home Up de la Good Lock a acceptat anterior această funcție. Cu toate acestea, Samsung a emis o actualizare care a eliminat-o. În acest fel utilizatorii nu au avut altă opțiune decât să revină la derularea orizontală a aplicațiilor. Mai mulți utilizatori Samsung speră că acest lucru va fi integrat nativ în OS pentru o experiență mai simplă.

Aplicația Samsung Good Lock este disponibilă în peste 40 de țări la nivel global. Momentan nu este disponibilă în România. Good Lock este disponibilă doar pe telefoanele emblematice Galaxy și pe cele de ultimă generație din seria Galaxy A.

Este posibil ca această caracteristică să ajungă cu Samsung One UI 7. În martie, un alt utilizator a întrebat despre suportul pentru sertarul vertical, iar atunci compania a spus că va lansa funcția cu One UI 6.1.1. Acest lucru nu s-a întâmplat. În acea postare reprezentantul Samsung a recunoscut că lucrurile se pot schimba. „Vă rugăm să înțelegeți că programul de asistență se poate schimba în unele cazuri”, a spus persoana la acea vreme.

Chiar dacă suportul pentru sertarul vertical de aplicații se lansează cu Samsung One UI 7, nu suntem surprinși dacă lansarea durează ceva timp. Cu Android 15 în versiune beta, One UI 7 ar putea fi la câteva luni de la a ajunge la telefoanele Samsung.