Samsung One UI Watch 4.5 în curând pentru ceasurile din seria Galaxy

285
Samsung One UI Watch 4.5 in curand pentru ceasurile din seria Galaxy
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Noua interfață Samsung One UI Watch 4.5 duce experiența de utilizare a ceasurilor inteligente Samsung Galaxy la un nou nivel. Noul software aduce o multitudine de setări și funcții de accesibilitate și va oferi utilizatorilor o experiență îmbunătățită.

Pe lângă faptul că vine cu cea mai recentă versiune de Wear OS Powered by Samsung (care rulează Wear OS 3.5), One UI Watch 4.5 aduce îmbunătățiri în ceea ce privește experiența de tastare, simplifică procesul de efectuare al apelurilor și aduce o serie de noi caracteristici de accesibilitate intuitive. Toate acestea transformă experiența de utilizare a unui smartwatch Galaxy Watch într-una cât mai completă, facilă și eficientă pentru utilizatori. Interfața este programată pentru lansare în Q3 2022 și va avea mai multe funcții care urmează să fie anunțate.

O experiență completă a ceasurilor Galaxy cu Samsung One UI Watch 4.5

One UI Watch 4.5 vine cu o nouă opțiune de transmitere a mesajelor, pe lângă dictare și scriere de mână. Noua tastatură QWERTY, prin opțiunea de tastare Swipe to type, face comunicarea prin intermediului ceasului mult mai ușoară. În plus, noul sistem de operare permite schimbarea, în orice moment, a metodei prin care se poate compune un mesaj. Utilizatorul poate începe prin a dicta mesajul, iar pe parcurs poate face trecerea ușor la tastatură.

Efectuarea apelurilor este, de asemenea, și mai facilă pe ceasurile inteligente Samsung Galaxy. Suportul dual-SIM disponibil prin intermediul Samsung One UI Watch 4.5 permite utilizatorilor să seteze o cartelă SIM preferată pe telefoanele lor Galaxy care poate fi sincronizată automat pe ceas. Interfața ușor de citit va indica întotdeauna ce SIM este folosit pe ceas. Dacă pe telefon a fost setată opțiunea SIM  – „Întreabă întotdeauna” (“Ask always”) –  utilizatorii vor putea alege ce SIM să folosească de pe ceasul Galaxy. Pentru cei care vor să efectueze un apel fără a folosi numărul personal, există acum opțiunea de selecție între cele două SIM-uri. Încă nu știm dacă această interfață va ajunge și pe seria Galaxy Watch 4, dar probabilitatea este foarte mare.

Smartwatch-urile Samsung Galaxy acum și mai mai accesibile

Pe lângă faptul că este un instrument de comunicare pe care îl poți purta mereu cu tine, smartwatch-ul Samsung Galaxy este și un accesoriu care poate fi personalizat cu ușurință, în funcție de stilul utilizatorului. Ecranul principal, dar și cel secundar pot avea diferite forme și culori. Mai mult, fețele de ceas preferare pot fi salvate pentru a le accesa mai rapid.

Actualizarea Samsung One UI Watch 4.5 include, de asemenea, funcții de accesibilitate care asigură o experiența mult mai bună. Utilizatorii care nu pot distinge culorile vor putea ajusta afișajul în funcție de nuanța preferată. De asemenea, vor putea crește contrastul pentru a face fonturile mai ușor de citit. Alte caracteristici pentru asistență vizuală includ reducerea transparenței și a efectelor de estompare, precum și eliminarea animațiilor. În plus, asistența auditivă pentru cei cu deficit de auz permite reglarea și echilibrarea sunetului atunci când telefonul este conectat la căști prin Bluetooth.

Noua interfață de urilizare aduce noi funcții de ajustare a modului în care ceasul răspunde la gesturile tactile – Tap duration, pentru a stabili durata atingerii și Ignore repeated touches, prin care pot fi ignorate atingerile repetate pentru a avea mai mult control asupra dispozitivului.

Pentru sprijin suplimentar, utilizatorii pot ajusta cât timp doresc ca funcțiile temporare, cum ar fi volumul și notificările, să rămână pe ecran prin setarea Time to take action. De asemenea, pot seta ca butonul de Home să centralizeze cele mai des folosite funcții. Astfel, toate opțiunile de accesibilitate pot fi accesate dintr-un singur meniu. Nu mai este nevoie ca utilizatorii să treacă prin setări pentru a le găsi.

O tastatură QWERTY completă, o experiență de apelare mai convenabilă, împreună cu o serie de opțiuni de accesibilitate disponibile prin intermediul One UI Watch 4.5 oferă utilizatorilor o experiență îmbunătățită de utilizare pe ceasurile Samsung Galaxy.