Compania Samsung amenințată de Oppo și Honor pe scena pliabilă

216
Compania Samsung amenintata de Oppo si Honor pe scena pliabila
Sursa foto: via forbes.com

Scena telefoanelor pliabile este în creștere continuă după ce Samsung a început să producă primele telefoane de acest fel. Acum în aproape fiecare colț al globului, Samsung este aproape singurul producător de la care puteți cumpăra un telefon pliabil, dacă doriți un telefon pliabil. Samsung are practic monopol pe piață. Dar într-o țară gigantică – China – scena pliabilă este aprig contestată, cu aproape o duzină de alte alternative la dispozitivele pliabile Samsung.

Dar, aceste pliabile alternative nu sunt produse pe care să le găsiți peste tot în lume. De asemenea, nu au, de cele mai multe ori un hardware superior telefoanelor pliabile Samsung. Dar, din motive necunoscute, mărcile chineze s-au ferit în mare parte să-și lanseze telefoanele pliabile în afara Chinei. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe, potrivit Forbes. În ultima lună, două mărci chineze au anunțat noi dispozitive pliabile. Așa cum a fost cazul cu aproape fiecare pliabil chinezesc din 2021, ele sunt elegante și au un afișaj cu o cută aproape invizibilă, fără îndoială, superior celui mai bun pliabil Samsung.

Oppo și Honor atentează la piața Samsung pe scena pliabilă

Oppo și Honor au confirmat oficial că noile lor telefoane pliabile se vor lansa în afara Chinei. Deși nu au fost confirmate piețe exacte, de obicei „în afara Chinei”, înseamnă Asia, Europa și națiunile bogate din Orientul Mijlociu. Aproape sigur că aceste pliabile nu se vor vinde în America de Nord. Deci, asta înseamnă că Samsung va avea în continuare un avantaj major, deoarece SUA este piața de smartphone-uri cu cele mai mari vânzări.

America de Nord este formată din Canada, Statele Unite (inclusiv Alaska), Mexic, istmul Tehuantepec, Groenlanda și insulele adiacente. America de Nord avea în 2021 o populație de aproximativ 592.296.000 de locuitori.

Dar doar faptul că aceste dispozitive pliabile se vor vinde în, de exemplu Singapore și Dubai, Londra și Berlin, este un mare pas înainte pentru industria telefoanelor pliabile. Chiar dacă aceste pliabile nu se vor vinde bine, din cauza hardware-ului și specificațiilor, apariția lor pe rafturile magazinelor înseamnă că monopolul Samsung pe piața globală pliabilă va înceta. Și acest lucru este grozav, pentru că atunci când mărcile concurează, consumatorii câștigă.

Telefoanele Honor și Oppo – rivali pentru Samsung Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold

Honor și Oppo produc telefoane emblematice excelente, mai ales în ultimii cinci ani. Honor Magic Vs este un pliabil tip carte cu o baterie de 5.000 mAh într-un corp mai subțire decât are Galaxy Fold 4. Are un ecran interior de 7,9 inch (20,06 cm) și unul exterior de 6,5 inch (16,02 cm).

Între timp, Oppo a lansat două dispozitive pliabile săptămâna trecută. Un Oppo Find N2 (gen Magic Vs) și un pliabil cu clapetă Oppo Find N2 Flip. Oppo a confirmat că acesta din urmă se va lansa la nivel internațional. Momentan Oppo Find N2 este limitat la China, dar sunt șanse să ajungă și la nivel internațional. Oppo Find N2 are un ecran interior pliabil mare de 7,1 inch (18,03 cm) și unul exterior de 5,5 inch (13,97 centimetri). Ambele ecrane au rata 120 Hz. La ambele modele, Honor Magic Vs și Oppo Find N2 cuta este aproape neobservabilă atunci când sunt pliate. Samsung Galaxy Fold 4 are însă câteva avantaje incontestabile. De exemplu, certificarea IP68 și o luminozitate maximă a ecranului, printre altele.

Poate cel mai important, prețul cu amănuntul al ambelor telefoane din China este undeva în jurul a 1.100 USD. Sunt semnificativ mai ieftine decât cel al Galaxy Z Fold 4 de 1.800$. Chiar dacă aproape sigur vor avea un alt preț atunci când sunt vândute în Europa sau Japonia, ar trebui să aibă un preț mai mic decât Fold-ul Samsung.

Nu știm dacă aceste dispozitive pliabile vor depăși telefoanele pliabile Samsung în vânzări, dar simpla existență a acestora, vândute în țări din afara Chinei, va face ca Samsung să le ia în considerare. Oricum consumatorii interesați de un pliabil vor avea în 2023 mai multe mărci din care să aleagă.