Samsung ar putea opri producția de telefoane la o fabrică din China

1017

Samsung Electronics Co Ltd are în vedere suspendarea operațiunilor la una din fabricile sale de telefonie mobilă din China din cauza vânzărilor mai slabe și a creșterii costurilor forței de muncă, în conformitate cu o informație apărută în cotidianul sud-coreean Electronic Times.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a declarat că nu s-a decis nimic referitor la producția de telefoane de la Tianjin, un oraș chinez situat în nordul Chinei. Tianjin Samsung Telecom Technology este compania care operează în această locație de producție. În plus față de fabrica din orașul Tianjin, Samsung, de asemenea, are o altă fabrică de telefoane mobile în China la Huizhou.

Piața globală de smartphone-uri întâmpină dificultăți din cauza încetinirii creșterii. Compania Tianjin Samsung Telecom Technology filială a Samsung Electronics își propune să se concentreze asupra activităților care sporesc competitivitatea și eficiența„, a afirmat un oficial al acestei companii într-o declarație către agenția Reuters.

Samsung China trece printr-o combinație de factori, dar principalul este, fără îndoială, concurența extrem de agresivă din partea competitorilor chinezi. Cu doar cinci ani în urmă, Samsung a avut un procent de 20% din piața chineză, pentru ca să scadă la aproximativ 1% în acest an. China este cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, Samsung a fost depășită de Huawei, Xiaomi și Vivo, acestea producând telefoane cu multe specificații dar la prețuri foarte mici.

Samsung a suferit, de asemenea, foarte mult pe piața chineză în urma problemelor avute cu bateria lui Galaxy Note 7, dar și din cauza problemelor geopolitice din Coreea de Nord. Samsung nu este singura companie străină care suferă din cauza competitorilor chinezi: în trimestrul II al anului 2018, compania americană Apple a văzut cota sa de piață ajungând de la 12,5% până la 6,7% anul acesta.

Vivo este o companie chineză înființată în 2009 în Dongguan, Guangdong, China. Proiectează, dezvoltă și produce smartphone-uri, accesorii smartphone, software și servicii online. Vivo utilizează procesoare Hi-Fi în smartphone-urile sale. Software-ul dezvoltat de companie include un sistem de operare bazat pe Android numit Funtouch OS.

În ultimii ani, Samsung și-a concentrat investițiile majore în producția de telefoane mobile asupra instalațiilor de producție din Vietnam și India. Compania tech coreeană a deschis luna trecută cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume, aflată în apropiere de New Delhi, care va deveni un hub regional de export.

Potrivit ziarului Electronic Times, fabrica din Tianjin din China produce 36 de milioane de telefoane mobile pe an iar cea din Huizhou produce 72 milioane de unități pe an. Fabricile sale din Vietnam, două la număr, realizează împreună peste 240 de milioane de unități pe an.

SURSĂReuters