Acasă Stiri Samsung și Orange România au folosit 5G VR Live Streaming la...

Samsung și Orange România au folosit 5G VR Live Streaming la Untold

Samsung Electronics și Orange România au folosit cu succes o rețea 5G New Radio (NR) pentru a demonstra o serie de cazuri de utilizare 5G la Untold. A 5-a ediție a festivalului Untold a avut loc în România în perioada 1-4 august 2019 pe Cluj Arena în orașul Cluj Napoca. Untold Festival este cel mai mare festival de muzică din România.

Cele două companii și-au început colaborarea 5G în 2018 cu un proces de acces wireless FG (5W Fixed Access) la Florești în județul Cluj, România. Atunci clienții Orange România au fost primii utilizatori europeni care au experimentat acasă servicii 5G. Acum, cele două companii au colaborat din nou pentru a aduce beneficiile 5G utilizatorilor din România.

Samsung și Orange România au demonstrat capacitatea rețelei 5G la Untold

La Untold, care a atras peste 335.000 de participanți anul trecut, Orange România și Samsung au folosit iarăși rețeaua 5G. Au oferit participanților la Untold experiențe imersive cu o latență ultra-scăzută a rețelei 5G și viteza ultra-mare. Cei care au participat la Untold au putut vedea potențialul viitoarei tehnologii de generația a cincea.

Demonstrațiile au inclus transmiterea în timp real a spectacolelor, filmate de camere de 360° încorporate pe scena principală a arenei. Fluxul de transmisii a fost afișat pe un ecran LED într-o zonă Orange VR amenajată în afara arenei. Astfel fanii festivalului din afara arenei au avut parte de o experiență de vizionare imersivă unică. Cu ajutorul ochelarilor VR, dar și al telefonului Samsung Galaxy S10 5G, participanții Untold au putut sta virtual față în față cu artiștii preferați care au concertat pe scena principală – totul fiind posibil grație rețelei Orange 5G.

De asemenea, Samsung și Orange România au organizat un eveniment prin care au demonstrat vitezele de descărcare de 5G, care depășesc 1Gbps, cu o reducere a latenței cu 50% față de tehnologia actuală 4G LTE.

Untold Festival este cel mai mare festival de muzică electronică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an pe Cluj Arena în orasul Cluj Napoca. Cu peste 350.000 de vizitatori este cel mai mare festival de acest gen din România. Untold a câștigat premiul „Best Major Festival” în 2015, acordat de European Festival Awards.

Rețeaua 5G a fost lansată în premieră mondială în aprilie, în Coreea de Sud

5G reprezintă un salt tehnologic important, ce promite un nou nivel de comunicaţii, care schimbă lumea serviciilor oferite azi”. A declarat Emmanuel Chautard, Chief Technology Officer, Orange România.

Aceste demonstrații comune permit o privire asupra noilor tipuri de servicii și capabilități care vor fi posibile pe măsură ce deblocăm potențialul 5G pentru utilizatorii din toată Europa”. A declarat GY Seo, prim-vicepreședinte și șef de vânzări și marketing global, Business Networks la Samsung Electronics.

Demonstrațiile de la Cluj Arena, unde are loc festivalul, au folosit cele mai noi soluții Samsung, inclusiv 5G Massive MIMO Units (MMU), cu frecvența de 3,4 – 3,8 GHz. MMU-urile Samsung 5G au fost deja lansate în Coreea de Sud de către toți cei trei operatori sud-coreeni 5G. Acestea sunt folosite în serviciul comercial 5G, lansat în premieră mondială în aprilie 2019. Aceste antene MMU sunt printre cele mai mici și mai ușoare din domeniul 5G, lucru ce face instalarea în rețelele celulare actuale foarte simplă și ușoară.

Stiri

Samsung a lansat monitorul Odyssey G7 T1 Faker Edition în Coreea

Samsung și-a prezentat seria de monitoare de jocuri Odyssey la începutul acestui an la CES 2020. Gama a constat din monitoarele Odyssey...

Samsung a lansat SSD 980 PRO pentru gaming și aplicații high-end

Samsung Electronics a lansat ieri primul SSD PCIe 4.0 NVMe (SSD) al companiei – Samsung SSD 980 PRO. Noul 980 PRO este...

Samsung Semiconductor certificat pentru utilizare durabilă a apei

Samsung Hwaseong Campus, unde se găsesc fabricile de ultimă generație ale companiei și facilități de cercetare și dezvoltare pentru soluții de memorie...

Samsung Exynos 1000 mai puternic decât Snapdragon 875

Ambele companii, Samsung și Qualcomm, sunt implicate în fabricarea cipset-urilor. Compania Samsung lansează două variante ale flagship-urilor sale, un model cu procesor...

Galaxy S20 FE lansat: funcțiile preferate de fani la un preț accesibil

Samsung a lansat astăzi Galaxy S20 Fan Edition (FE), cel mai nou membru al seriei Galaxy S20. Galaxy S20 FE este un...

Mark Zuckerberg este un mare fan al smartphone-urilor Samsung

Samsung și Facebook sunt parteneri pe diverse proiecte de mult timp. Setul cu cască Samsung Gear VR a folosit tehnologia Oculus Facebook...

Samsung a anulat oficial conferința anuală pentru dezvoltatori SDC 2020

Samsung și-a anulat oficial conferința anuală pentru dezvoltatori SDC 2020 pentru a preveni răspândirea pandemiei COVID-19. Știrea a cam circulat în șoaptă...