Acasă Stiri Samsung și Orange România au folosit 5G VR Live Streaming la...

Samsung și Orange România au folosit 5G VR Live Streaming la Untold

Samsung Electronics și Orange România au folosit cu succes o rețea 5G New Radio (NR) pentru a demonstra o serie de cazuri de utilizare 5G la Untold. A 5-a ediție a festivalului Untold a avut loc în România în perioada 1-4 august 2019 pe Cluj Arena în orașul Cluj Napoca. Untold Festival este cel mai mare festival de muzică din România.

Cele două companii și-au început colaborarea 5G în 2018 cu un proces de acces wireless FG (5W Fixed Access) la Florești în județul Cluj, România. Atunci clienții Orange România au fost primii utilizatori europeni care au experimentat acasă servicii 5G. Acum, cele două companii au colaborat din nou pentru a aduce beneficiile 5G utilizatorilor din România.

Samsung și Orange România au demonstrat capacitatea rețelei 5G la Untold

La Untold, care a atras peste 335.000 de participanți anul trecut, Orange România și Samsung au folosit iarăși rețeaua 5G. Au oferit participanților la Untold experiențe imersive cu o latență ultra-scăzută a rețelei 5G și viteza ultra-mare. Cei care au participat la Untold au putut vedea potențialul viitoarei tehnologii de generația a cincea.

Demonstrațiile au inclus transmiterea în timp real a spectacolelor, filmate de camere de 360° încorporate pe scena principală a arenei. Fluxul de transmisii a fost afișat pe un ecran LED într-o zonă Orange VR amenajată în afara arenei. Astfel fanii festivalului din afara arenei au avut parte de o experiență de vizionare imersivă unică. Cu ajutorul ochelarilor VR, dar și al telefonului Samsung Galaxy S10 5G, participanții Untold au putut sta virtual față în față cu artiștii preferați care au concertat pe scena principală – totul fiind posibil grație rețelei Orange 5G.

De asemenea, Samsung și Orange România au organizat un eveniment prin care au demonstrat vitezele de descărcare de 5G, care depășesc 1Gbps, cu o reducere a latenței cu 50% față de tehnologia actuală 4G LTE.

Untold Festival este cel mai mare festival de muzică electronică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an pe Cluj Arena în orasul Cluj Napoca. Cu peste 350.000 de vizitatori este cel mai mare festival de acest gen din România. Untold a câștigat premiul „Best Major Festival” în 2015, acordat de European Festival Awards.

Rețeaua 5G a fost lansată în premieră mondială în aprilie, în Coreea de Sud

5G reprezintă un salt tehnologic important, ce promite un nou nivel de comunicaţii, care schimbă lumea serviciilor oferite azi”. A declarat Emmanuel Chautard, Chief Technology Officer, Orange România.

Aceste demonstrații comune permit o privire asupra noilor tipuri de servicii și capabilități care vor fi posibile pe măsură ce deblocăm potențialul 5G pentru utilizatorii din toată Europa”. A declarat GY Seo, prim-vicepreședinte și șef de vânzări și marketing global, Business Networks la Samsung Electronics.

Demonstrațiile de la Cluj Arena, unde are loc festivalul, au folosit cele mai noi soluții Samsung, inclusiv 5G Massive MIMO Units (MMU), cu frecvența de 3,4 – 3,8 GHz. MMU-urile Samsung 5G au fost deja lansate în Coreea de Sud de către toți cei trei operatori sud-coreeni 5G. Acestea sunt folosite în serviciul comercial 5G, lansat în premieră mondială în aprilie 2019. Aceste antene MMU sunt printre cele mai mici și mai ușoare din domeniul 5G, lucru ce face instalarea în rețelele celulare actuale foarte simplă și ușoară.

Stiri

Comparație Samsung Galaxy Tab S6 vs Samsung Galaxy Tab S5e

Cu Galaxy Tab S6 și Galaxy Tab S5e, Samsung a lansat anul trecut două excelente tablete high-end, care sunt foarte similare la...

Actualizarea seriei Galaxy S9 cu Android 10 disponibilă în februarie

Samsung și-a actualizat foaia de parcurs pentru actualizarea cu sistemul de operare Android 10 în multe țări. Cu această ocazie am aflat...

Samsung Galaxy M31 certificat Bluetooth, lansarea pare iminentă

Samsung Galaxy M31 a fost certificat de Bluetooth SIG cu numărul de model SM-M315F / DS și SM-M315F / DSN. Acest lucru...

Un nou set cu cască – Samsung Odyssey Mixed Reality (2020)

Gigantul tech Samsung a fost de mai mulți ani activ pe piața căștilor VR / AR. În octombrie 2017, a fost anunțat...

Galaxy Buds+ gratuit la precomandă pentru Galaxy S20+ și S20 Ultra

Samsung va anunța o nouă pereche de căști wireless, alături de seria Galaxy S20, pe 11 februarie 2020. Casetele în care se...

NEON, omul artificial Samsung îți poate combate singurătatea

CEO-ul STAR Labs de la Samsung a fost recent intervievat în ceea ce privește NEON, prototipul uman artificial prezentat la CES 2020....

Samsung Galaxy S20 și Galaxy S20+, au apărut fotografiile oficiale

Samsung Galaxy S20 și S20+ vor fi lansate de gigantul tech pe 11 februarie la San Francisco. Acesta vor fi însoțite la...