Samsung a investit 30 de milioane euro în filiala sa Oțelinox din România

227
Samsung a investit 30 de milioane euro în filiala sa Otelinox din Romania
Sursa foto: via economica.net

Samsung este unul din giganții mondiali din industrie cu multe filiale care activează în varii domenii și în multe țări. Samsung are o filială și în România: Oțelinox Târgoviște. Zile trecute Samsung C&T Deutschland GmbH, deținută de Samsung C&T Corporation, a virat peste 30 de milioane de euro în capitalul social al Otelinox Târgoviște. Potrivit Registrului Comerțului, fabrica din Târgoviște este singurul producător de table si benzi de otel inoxidabil laminate la rece din Romania și Europa de Est.

Samsung Germania, deținută de Samsung C&T Corporation, a adus un aport de capital de 30 milioane euro la capitalul Otelinox Târgoviște, potrivit Economica. net. A fost cea mai mare majorare de capital al unei societăți din România în luna noiembrie din 2022.

Oțelinox Târgoviște a primit o infuzie de capital de la Samsung

Samsung Deutschland, deținută de Samsung C&T Corporation, a decis în vara anului trecut majorarea capitalului social al companiei Oțelinox. Operațiunea a fost finalizată în luna noiembrie a anului trecut. Infuzia de capital are ca scop “îmbunătățirea productivității și eficienței energetice a Otelinox pentru a se conforma planului European Green Deal”, a declarat Samsung Germania.

Otelinox Târgoviște a fost înființată în 1974. Cinci ani mai târziu, în 1979, a fost dată în funcțiune secția de table și benzi din oțeluri inoxidabile. Pentru această secție know-how-ul a fost furnizat de companiile japoneze Hitachi, Mitsubishi și Nisshin Steel.

Hitachi este o corporație multinațională japoneză fondată în 1910 și are sediul în Tokyo, Japonia. Numele vine de la cuvintele japoneze “hi” care înseamnă soare și “tachi” care înseamnă a răsări. Hitachi are ~400.000 de angajați în toată lumea.

În 1997, Samsung C&T Deutschland GmbH a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la Oțelinox. Gigantul sud- coreean Samsung Electronics deține acum, prin filiala din Germania, 99,91% din compania Oțelinox Tâtgoviște.

Anul trecut a fost finalizată o investiție într-o nouă secție de producție de benzi subțiri și ultrasubțiri din oțeluri inoxidabile. Oțelinox are peste 600 de angajați și a avut în 2021 o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de euro.