Acasă Stiri Samsung spune că încercarea de păcălire a sistemului de scanare a irisului...

Samsung spune că încercarea de păcălire a sistemului de scanare a irisului este nerealistă

Samsung Electronics a declarat că este foarte greu să păcălești sistemul de recunoaștere a irisului de pe Samsung Galaxy S8 sau Galaxy S8+.

Această afirmație vine în contextul în care un grup de hackeri germani au spus că au spart și au reușit să păcălească scanerul de iris al telefonului.

Deși videoclipul de un minut (care arată că senzorul este păcălit) pare simplu, este greu de crezut că așa se întâmplă în viața reală„, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Samsung Electronics pentru publicația sud-coreeană The Koreea Herald.

Aveți nevoie de o cameră care să capteze lumina infraroșie (utilizată în video), care nu este disponibilă pe piață. De asemenea, trebuie să faceți o fotografie a irisului proprietarului și să-i furați smartphone-ul. Este dificil ca tot acest scenariu să se întâmple în realitate „, a adăugat același reprezentant Samsung.

Explicația Samsung a venit după ce un colectiv german de hacking, Chaos Computer Club, a postat un videoclip pe YouTube, arătând că ar putea păcăli sistemul de recunoaștere a irisului aflat pe smartphone-ul Samsung Galaxy S8, cu o imprimantă, o fotografie de iris, o cameră foto și lentile de contact.

În clipul video, membrii colectivului fac o fotografie a ochiului proprietarului telefonului cu aparatul foto care captează lumina infraroșie și o tipăresc cu o imprimantă Samsung. Apoi au plasat lentile de contact pe partea de sus a imaginii pentru a imita curbura ochiului.

Purtătorul de cuvânt al Chaos Computer Club, Dirk Engling a spus: „În anumite circumstanțe, o imagine de înaltă rezoluție de pe internet este suficientă pentru a capta un iris„.

Dacă prețuiți datele de pe telefonul dvs. și, eventual, doriți să le utilizați chiar și pentru plată, utilizarea protecției tradiționale a PIN-urilor este o abordare mai sigură decât utilizarea funcțiilor corpului pentru autentificare„, a spus el.

Chaos Computer Club, este un colectiv de hackeri, format în Berlin în 1981, este același grup care a păcălit senzorul de amprentă digitală al iPhone 5S de la Apple, la doar două zile după ce dispozitivul a intrat în vânzare pe plan mondial. Echipa de hacking a luat amprenta unui utilizator iPhone, a imprimat-o pe o foaie transparentă și a creat o amprentă falsă pentru a debloca telefonul.

 

Samsung a folosit scanerul de iris pentru serviciul de plăți mobile Samsung Pay, spunând că tehnologia biometrică este „una dintre cele mai sigure modalități de păstrare a telefonului blocat” și că modelele de iris ale unei persoane sunt „practic imposibil de reprodus„.

După cum știți Samsung Galaxy S8 oferă mai multe opțiuni de securitate decât orice alt smartphone de pe piață. Puteți utiliza un cod PIN pentru a asigura accesul la dispozitiv sau să folosiți senzorul de amprentă digitală, care este plasat în partea din spate. Telefonul are, de asemenea, un scanner iris și o caracteristică de recunoaștere facială.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic...

Samsung Galaxy A52 5G primește patch-ul de securitate din aprilie 2021

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe smartphone-urile sale la sfârșitul lunii trecute. Cu toate acestea, majoritatea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...