Acasă Stiri Samsung spune că încercarea de păcălire a sistemului de scanare a irisului...

Samsung spune că încercarea de păcălire a sistemului de scanare a irisului este nerealistă

Samsung Electronics a declarat că este foarte greu să păcălești sistemul de recunoaștere a irisului de pe Samsung Galaxy S8 sau Galaxy S8+.

Această afirmație vine în contextul în care un grup de hackeri germani au spus că au spart și au reușit să păcălească scanerul de iris al telefonului.

Deși videoclipul de un minut (care arată că senzorul este păcălit) pare simplu, este greu de crezut că așa se întâmplă în viața reală„, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Samsung Electronics pentru publicația sud-coreeană The Koreea Herald.

Aveți nevoie de o cameră care să capteze lumina infraroșie (utilizată în video), care nu este disponibilă pe piață. De asemenea, trebuie să faceți o fotografie a irisului proprietarului și să-i furați smartphone-ul. Este dificil ca tot acest scenariu să se întâmple în realitate „, a adăugat același reprezentant Samsung.

Explicația Samsung a venit după ce un colectiv german de hacking, Chaos Computer Club, a postat un videoclip pe YouTube, arătând că ar putea păcăli sistemul de recunoaștere a irisului aflat pe smartphone-ul Samsung Galaxy S8, cu o imprimantă, o fotografie de iris, o cameră foto și lentile de contact.

În clipul video, membrii colectivului fac o fotografie a ochiului proprietarului telefonului cu aparatul foto care captează lumina infraroșie și o tipăresc cu o imprimantă Samsung. Apoi au plasat lentile de contact pe partea de sus a imaginii pentru a imita curbura ochiului.

Purtătorul de cuvânt al Chaos Computer Club, Dirk Engling a spus: „În anumite circumstanțe, o imagine de înaltă rezoluție de pe internet este suficientă pentru a capta un iris„.

Dacă prețuiți datele de pe telefonul dvs. și, eventual, doriți să le utilizați chiar și pentru plată, utilizarea protecției tradiționale a PIN-urilor este o abordare mai sigură decât utilizarea funcțiilor corpului pentru autentificare„, a spus el.

Chaos Computer Club, este un colectiv de hackeri, format în Berlin în 1981, este același grup care a păcălit senzorul de amprentă digitală al iPhone 5S de la Apple, la doar două zile după ce dispozitivul a intrat în vânzare pe plan mondial. Echipa de hacking a luat amprenta unui utilizator iPhone, a imprimat-o pe o foaie transparentă și a creat o amprentă falsă pentru a debloca telefonul.

 

Samsung a folosit scanerul de iris pentru serviciul de plăți mobile Samsung Pay, spunând că tehnologia biometrică este „una dintre cele mai sigure modalități de păstrare a telefonului blocat” și că modelele de iris ale unei persoane sunt „practic imposibil de reprodus„.

După cum știți Samsung Galaxy S8 oferă mai multe opțiuni de securitate decât orice alt smartphone de pe piață. Puteți utiliza un cod PIN pentru a asigura accesul la dispozitiv sau să folosiți senzorul de amprentă digitală, care este plasat în partea din spate. Telefonul are, de asemenea, un scanner iris și o caracteristică de recunoaștere facială.

Stiri

Un Samsung Galaxy Note 22 poate fi lansat în 2022

Peste aproximativ două săptămâni, Samsung va găzdui un mare eveniment Galaxy Unpacked pentru a anunța cele mai noi produse mobile. Sunt așteptate...

Samsung va deschide o nouă eră în inovația smartphone-urilor

Publicăm mai jos editorialul postat recent de TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. Aflăm de aici ce...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...