Samsung parteneriat cu 8K Association pentru certificarea televizoarelor

760
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că s-a asociat cu 8K Association (8KA) pentru a înființa un prim program de certificare de acest gen, conceput pentru a distinge televizoarele 8K și alte dispozitive de celelalte. Parteneriatul marchează un alt punct de referință pentru televizoarele QLED 8K Samsung, conform Samsung News. Televizoarele Samsung QLED vor fi printre primele televizoare certificate de 8KA în acest an, purtând noul logo de certificare.

Suntem mândri că suntem printre membrii fondatori ai 8K Association și că avem o gamă de televizoare QLED 8K certificate”. A declarat Hyogun Lee, vicepreședinte executiv Samsung Display. „Scopul nostru este de a oferi consumatorilor capacitatea de a identifica cu ușurință afișajele 8K de altele. Divertismentul de acasă și televizoarele reprezintă investiții importante pentru mulți dintre consumatorii noștri și sperăm ca logo-ul de certificare 8KA vă îi ajute la identificarea unui televizor 8K„.

8K Association fondată pentru a distinge televizoarele 8K de cele standard 4K

Programul de certificare 8KA își propune să distingă televizoarele 8K de cele standard 4K. Se va face diferența în claritate, contrast și culoare și performanță de înaltă gamă dinamică (HDR). Printre caracteristicile testate se numără rezoluția afișajului care atinge 7680 x 4320 pixeli, luminozitatea maximă mai mare de 600 nits, transmiterea imaginii HDMI2.1 și codecul video de înaltă eficiență (HVEC).

Companiile membre 8KA precum Samsung vor putea să promoveze televizoare 8K după ce vor fi validate de către 8KA. De asemenea, 8KA intenționează să-și intensifice eforturile pentru a atrage alți membri și pentru dezvoltarea în continuare a conținutului în ecosistemul 8K.

High Efficiency Video Coding (HEVC) este un standard de compresie video. În comparație cu AVC (Advanced Video Coding), HEVC oferă o compresie a datelor de la 25% la 50% mai bună la același nivel de calitate video sau o calitate video îmbunătățită substanțial la aceeași rată de biți.

Deși televizoarele QLED 8K de la Samsung vor fi printre primele care poartă sigla de certificare 8KA în acest an, programul nu se limitează, evident, la portofoliul de produse al companiei coreene. Alte mărci pot obține certificatul atât timp cât televizoarele lor îndeplinesc anumite cerințe.

8K Association anticipează că va crește foarte mult crearea, distribuția și adoptarea de conținut 8K, similar evoluției adoptării standardelor 4K. Până în prezent s-au alăturat Asociației 8K mai mult de 22 de companii reprezentative la nivel mondial.