Samsung a anunțat un parteneriat extins cu Google pentru Smart Home

264
Samsung a anuntat un parteneriat extins cu Google pentru Smart Home
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri la SDC 2022 un parteneriat extins cu Google pentru interoperabilitatea Smart Home. În lunile următoare, utilizatorii de telefoane și tablete Samsung Galaxy vor putea să integreze cu ușurință dispozitive compatibile Matter atât în ​​ecosistemele SmartThings, cât și în Google Home. Parteneriatul va aduce pe piață capacitățile multi-administrative extinse ale Matter, oferind o mai mare flexibilitate între ecosistemele de case inteligente și confort pentru utilizatorii Samsung și Google, noi și existenți.

Până acum, proprietarii de case inteligente (Smart Home) s-au confruntat cu provocări folosind dispozitivele lor în mai multe ecosisteme. Conectarea dispozitivelor între ecosisteme implica adesea mulți pași în mai multe aplicații pentru a conecta conturile, care nu funcționau întotdeauna în ambele direcții. Acest lucru însemna că utilizatorii trebuiau să-și amintească ce aplicații și interfețe puteau controla sau automatiza un anumit dispozitiv.

Capacitățile multi-administrator ale standardului Matter oferă baza pentru conectarea dispozitivelor direct la mai multe aplicații și ecosisteme, oferind consumatorilor mai multă flexibilitate și alegere. Samsung și Google se bazează pe multi-administrator, permițând utilizatorilor să găsească, să aleagă să se conecteze și să controleze fără probleme dispozitivele compatibile cu Matter prin SmartThings sau aplicațiile Google Home pe Android.

Samsung și Google în parteneriat pentru Smart Home

Când utilizatorii intră în aplicația SmartThings, aceștia vor fi informați despre dispozitivele Matter care au fost configurate cu Google Home. În acest fel li se va oferi posibilitatea de a integra cu ușurință acele dispozitive la SmartThings și invers. Acum, indiferent dacă utilizatorii doresc să-și controleze casa inteligentă cu aplicația SmartThings sau pe Google Nest Hub, dispozitivele vor fi mereu acolo. Utilizatorii nu vor trebui să-și adauge manual fiecare dispozitiv pe rând. În același timp, nu trebuie să-și facă griji cu privire la ecosistemul pe care a fost configurat mai întâi dispozitivul.

Matter este un standard de conectivitate anunțat în decembrie 2019. Își propune să reducă fragmentarea între diferiți furnizori și să realizeze interoperabilitatea între dispozitivele inteligente de acasă și platformele IoT de la diferiți furnizori.

„Fiind cel mai mare dezvoltator de Android, Samsung apreciază parteneriatul său cu Google. Această nouă funcție multi-admin este o progresie naturală în evoluția noastră ca parteneri. Ne permite să sprijinim mai bine baza noastră masivă de utilizatori existenți și potențiali cu produsele Samsung și produsele Google”. A declarat Jaeyeon Jung, vicepreședinte corporativ și Șef al departamentului SmartThings, Mobile eXperience Business la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Atât SmartThings, cât și Google se angajează să aleagă utilizatorul și să ofere consumatorilor puterea de a-și controla propriile dispozitive”.

„Odată cu lansarea Matter vor exista noi așteptări când vine vorba de conectivitate la domiciliu inteligent. Suntem mândri să colaborăm cu Samsung pentru a oferi utilizatorilor de casă inteligentă, noi și existenți, prima lor privire despre cum arată viitorul casei inteligente și ușurința de utilizare care vine odată cu aceasta”. A declarat Matthew McCullough, Vicepreședinte, Managementul Produsului la Google.

Funcția multi-administratoare Samsung și Google Matter va fi lansată în săptămânile următoare. Pentru mai multe informații despre SmartThings, vă rugăm să vizitați www.smartthings.com.