Samsung cu patru smartphone-uri în top 10 cele mai vândute în Q1 2020

717
Sursa Foto: Omdia

Potrivit unui studiu de piață realizat de Omdia (fostă IHS Markit), Samsung în ciuda impactului economic cauzat de pandemia de la COVID-19, în primul trimestru din 2020, a avut patru smartphone-uri în primele zece cele mai vândute telefoane din lume. Tot patru smartphone-uri a avut și compania americană Apple.

Apple iPhone 11 este cel mai vândut smartphone din lume în primul trimestru al anului 2020. Telefonul iPhone 11 a depășit iPhone XR anterior și a devenit cel mai popular smartphone din lume în Q1 2020. Apple a vândut 19,5 milioane de iPhone-uri la nivel global. Samsung a punctat cu 17,6 milioane de smartphone-uri la nivel global în trimestrul unu din 2020.

Galaxy A51 pe locul doi în topul celor mai bine vândute din lume în Q1 2020

Faptul că iPhone 11 a devenit cel mai bine vândut nu este surprinzător. La lansare, prețul a fost mai mic decât cel al predecesorului său, iPhone XR. Și nu numai atât, iPhone 11 a oferit în același timp funcții mai bune și o cameră dublă la spate.

Chiar și în prezența condițiilor în schimbare pe piața wireless și în economia globală, un lucru a rămas consecvent în sectorul smartphone-urilor: Apple a obținut întotdeauna primul sau al doilea loc în clasamentul global. Succesul Apple este rezultatul strategiei sale de a oferi relativ puține modele. Acest lucru a permis companiei să își concentreze eforturile pe un număr limitat de produse. Acestea sunt destinate unui public numeros și se vândă în cantități mari„. A declarat Jusy Hong, director de cercetare la Omdia, conform site-ului italian HDBlog.

Omdia – este fosta IHS Markit. Are sediul la Londra. Se ocupă cu studii și cercetări de piață în domeniul tehnologic, dimensiunea și cota pieței, consultanță, prognoză și sondaje despre Inteligență artificială, 5G, Internet of Things, Cybersecurity, etc.

Pe locul doi se află un smartphone Samsung. Galaxy A51 a fost vândut în 6,8 milioane de unități în întreaga lume. Urmează Xiaomi cu Redmi Note 8 și varianta sa Pro. IPhone XR de la Apple a rămas printre cele mai populare, ocupând locul cinci, cu 4,7 milioane de unități vândute. În clasament există și iPhone 11 în versiunea Pro Max și în versiunea Pro pe locul șase și, respectiv opt.

Primele zece locuri în Q1 2020 au fost ocupate de Samsung, Apple și Xiaomi

Samsung are în top 10 două smartphone-uri low-end, Galaxy A10s și Galaxy A30s pe locul șapte și zece. Trebuie remarcată prezența în primele zece cele mai vândute smartphone-uri la nivel mondial și prezența lui Galaxy S20+ 5G. Chiar dacă este mult mai scump și lansat la vânzare doar în martie, acesta s-a impus pe piață și au fost vândute 3,5 milioane de bucăți.

Prin urmare, top 10 este ocupat doar de trei producători: Apple, Samsung și Xiaomi. Omdia se așteaptă ca piața globală a smartphone-urilor să scadă în Q2 2020 din cauza pandemiei. Mai mult, Omdia consideră că în multe țări va exista o extindere mai lentă a 5G care ar putea determina multe persoane să amâne actualizarea smartphone-urilor actuale în favoarea unor modele 5G mai noi.