Samsung Pay nu va mai percepe comisioane la fel ca Apple Pay

394
Samsung Pay nu va percepe taxe la fel ca Apple Pay
Sursa foto: via businesskorea.co.kr

Samsung Electronics a decis să anuleze comisioanele de la companiile de carduri de credit în urma plăților prin Samsung Pay. Pentru a ușura povara companiilor de carduri de credit care se luptă cu deteriorarea profitabilității, Samsung a decis să mențină un sistem care nu impune comisioane.

Samsung Electronics a anunțat zilele trecute că a decis să ofere în continuare Samsung Pay fără taxe și intenționează să reînnoiască contractele cu companiile naționale de carduri de credit. Până acum, companiile de carduri de credit nu au plătit comisioane separate pentru plățile prin Samsung Pay. Ele au plătit doar o parte din redevențele pentru utilizarea Samsung Pay, potrivit Businesskorea. De asemenea, contractele au fost reînnoite automat în fiecare an, deoarece nu au existat modificări ale termenilor. „Am decis să păstrăm Samsung Pay fără comision”, a declarat un oficial Samsung.

Samsung Pay nu va mai percepe comisioane la plățile cu cardul

Cu toate acestea, odată cu introducerea Apple Pay în Coreea de Sud la sfârșitul lunii martie, situația s-a schimbat. Apple Pay a început să perceapă de la Hyundai Card o taxă de utilizare de 0,15% per tranzacție. Taxa pe care Hyundai Card o plătește Apple este cea mai mare dintre țările care au introdus Apple Pay. De exemplu, este de aproximativ cinci ori mai mare decât în China.

Ca răspuns la acest lucru, existau așteptări ca și plățile prin Samsung Pay, la contractele dintre Samsung și companiile de carduri de credit, care se baza pe utilizarea gratuită, să se schimbe. Dar, Samsung a luat o altă măsură, compania a negat că va face ca Apple Pay.

Coreea de Sud are în 2023 o populație de aproximativ 52 de milioane de locuitori. Aproximativ jumătate din populația Coreei de Sud trăiește în zona metropolitană Seul, una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume.

Numărul de abonați Samsung Pay este de aproximativ 20 de milioane în Coreea de Sud, aproximativ 39% din populația totală. Dacă se impune o taxă de 0,15% similară cu Apple Pay, companiile de carduri ar trebui să suporte o povară anuală de 640 miliarde woni. Au existat îngrijorări în unele părți că, dacă Samsung Pay ar începe să perceapă și comisioane. Atunci companiile de carduri de credit ar fi trebuit să reducă beneficiile pentru clienți sau limitele pentru a menține profitabilitatea.

Dar, Samsung tocmai a anunțat un lucru care bucură toți utilizatorii soluției sale de plată. Într-adevăr, compania nu va solicita niciun comision de la companiile bancare pentru plățile prin intermediul aplicației sale Samsung Pay. Aceasta este o ușurare pentru operatorii de carduri bancare, pentru care aceste comisioane se ridică la milioane de dolari lunar.

Așteptăm ca acest lucru să fie implementat și în alte țări

Companiile locale de carduri din Coreea s-au îngrijorat că Samsung Pay se va transforma într-un serviciu cu plată și s-a estimat că ar trebui să plătească între 70 miliarde KRW (aproximativ 55 milioane USD) și 100 de miliarde KRW (aproximativ 79 de milioane de dolari) comision anual, dacă se va întâmpla acest lucru. De asemenea, s-a estimat că unele dintre aceste taxe vor ajunge și la utilizatorii de carduri.

După decizia Samsung din Coreea de Sud privind eliminarea comisioanelor la plățile prin Samsung Pay, sperăm că Samsung va face acest lucru în toate țările unde este disponibil serviciul său mobil de plată.