Samsung Pay mai bun în viitor cu viitoarele upgrade-uri NFC

181
Samsung Pay
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung Pay permite oamenilor să efectueze plăți la terminalele PoS (Point of Sale) folosind smartphone-urile lor. În acest proces, aplicația Samsung Pay trimite informațiile cardului dvs. de credit sau de debit către dispozitivul PoS folosind NFC (Near Field Communication). Această caracteristică convenabilă ar putea deveni și mai bună, datorită viitoarelor upgrade-uri NFC.

În prezent, NFC poate funcționa până la o distanță de 5 mm. Asta înseamnă că atunci când efectuați o plată folosind Samsung Pay, trebuie să apropiați foarte mult smartphone-ul de terminalul PoS. Deși acest lucru nu este supărător, NFC Forum intenționează să facă acest proces mai convenabil.

Viitoare actualizare NFC pentru îmbunătățirea Samsung Pay

Potrivit SamMobile, într-o nouă foaie de parcurs găsită pe Forumul NFC, grupul își propune să mărească gama NFC de patru până la șase ori decât starea actuală. Aceasta înseamnă că poate funcționa până la o distanță de 30 mm în viitorul apropiat. Această îmbunătățire va beneficia direct și sistemul mobil de plată de Samsung Pay. Oamenii vor putea face plăți fără a fi nevoiți să-și atingă smartphone-ul de aparatul PoS.

PoS – Point of Sale sau punct de vânzare. În 1973, IBM a lansat sistemul PoS care era, în esență, un computer limitat în capacitate și funcționalitate utilizat ca un controler de magazin. Putea controla ~128 de sortimente aflate în vânzare.

Asta nu va fi însă singura îmbunătățire. Mărirea intervalului va scădea și precizia necesară pentru alinierea antenei cipului NFC din smartphone cu cea a terminalului PoS, reducând eșecurile și grăbind procesul de plată. Momentan nu există informații despre momentul în care această schimbare va ajunge pe noi dispozitive. Totuși, potrivit foii de parcurs descoperite de colegii noștri, noua actualizare trebui să aibă loc înainte de 2028.

NFC Forum intenționează, de asemenea, să crească puterea de încărcare a NFC de la 1W la 3W. Această schimbare va deschide o lume cu totul nouă de posibilități. De exemplu, va permite oamenilor să-și încarce un Galaxy Watch sau Galaxy Buds folosind orice smartphone compatibil NFC, nu doar pe cele cu încărcare wireless inversă.