Samsung Pay este disponibil pentru plată în Germania

585
Sursa Foto: via winfuture.de

După aproximativ cinci ani, Samsung a ajuns în sfârșit la acest punct: cu Samsung Pay, puteți plăti și în Germania. Începând din 29 octombrie, faza de test care a început în septembrie s-a încheiat, iar funcția de plată Samsung pentru smartphone-uri este disponibilă gratuit.

După cum a anunțat Samsung, Samsung Pay poate fi utilizat și în Germania de către marea masă de clienți pentru plata fără fir utilizând NFC prin smartphone. Singura cerință este ca smartphone-ul să fie compatibil cu Samsung Pay și să accepte NFC. Producătorul a publicat o listă în care pot fi găsite toate dispozitivele compatibile.

Samsung Pay poate fi folosit pentru plăți în Germania

Pentru ca Samsung Pay să poată fi utilizat pe dispozitive compatibile, utilizatorul trebuie mai întâi să descarce aplicația corespunzătoare din Google Play Store și să o instaleze. Când contul este configurat, se creează un fel de card de debit VISA virtual, utilizat pentru procesarea tranzacțiilor de plată. Samsung are informații detaliate despre Cerințe pentru utilizarea Samsung Pay, pe site-ul său web, conform WinFuture.

Utilizatorii pot alege să utilizeze o funcție de reîncărcare în care cardul de debit virtual este „încărcat” cu credit. Acest credit este apoi utilizat pentru plata cu smartphone-ul. Alternativ, există și o variantă cu o limită de 1.000 de euro. Acesta funcționează în mod similar cu o facilitate de descoperire de cont. Ambele versiuni pot fi configurate ca „Splitpay”, adică procesarea tranzacțiilor prin plată în rate.

Solarisbank oferă o platformă bancară care permite utilizatorilor săi, în principal companii digitale și startup-uri de servicii financiare, să acceseze diverse module de servicii bancare. Apoi acestea pot fi integrate în procesele lor, site-uri web sau aplicații mobile.

Samsung cooperează pentru serviciul său de plată cu Solarisbank AG. Această bancă preia prelucrarea tranzacțiilor și, printre altele, gestionează un cec Schufa și identificarea utilizatorului în timpul plății. Din partea băncii clientului, Samsung recomandă utilizarea contului salarial. Prin acesta, printre altele, se evaluează posibila linie de credit pentru a verifica dacă utilizatorul este eligibil pentru varianta cu limita de 1.000€.

Tot ce aveți nevoie este un cont bancar german utilizat în mod privat cu un IBAN german corespunzător și asistență pentru operațiunile bancare online utilizând autentificarea cu doi factori. Dacă v-ați înregistrat cu succes, smartphone-ul cu Samsung Pay poate fi utilizat pentru plată oriunde pe poate face acest lucru.

Promoții tentante pentru înregistrarea la sistemul de plată Samsung

Pentru a face Samsung Pay mai atractiv la început, Samsung lansează un fel de promovare a creditelor. Oricine achiziționează un smartphone de ultimă generație de la Samsung până în 18 noiembrie va primi până la 200 EUR de credit inițial atunci când se va înregistra pentru Samsung Pay. Valoarea maximă de 200€ se plătește numai dacă optați telefoanele Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G. Dacă cumpărați un Note 20 sau un model Galaxy S20, primiți 150€ credit. Cumpărarea modelului Samsung Galaxy S20 Fan Edition vă aduce un credit de 100 de euro.