Samsung Pay: puteți plăti cu smartwatch-ul în Germania

627
Samsung Pay puteti plati cu smartwatch in Germania
Sursa Foto: via SamMobile.com

Începând din 5 martie, clienții Samsung Pay din Germania pot efectua plăți mobile folosind ceasurile lor inteligente Galaxy. Plata cu Samsung Pay este acceptată prin Galaxy Watch, Watch Active, Galaxy Watch Active 2 și Samsung Galaxy Watch 3.

Un program beta pentru sistemul de plată Samsung a fost lansat în Germania în septembrie. Apoi platforma a fost lansată o lună mai târziu. Spre deosebire de majoritatea celorlalte regiuni, Samsung a colaborat cu Solarisbank AG pentru a permite clienților germani să conecteze practic orice cont bancar la Samsung Pay.

Samsung Pay disponibil pe smartwatch-urile Samsung în Germania

La lansare, platforma era disponibilă numai pentru unele modele de smartphone-uri premium Samsung. Se pot face plăți prin sistemul mobil de plată Samsung cu seriile Galaxy S10, Galaxy S20, Note 10 și Note 20. Sunt incluse aici și telefoanele pliabile ale companiei. Acum, clienții Samsung Pay din Germania își pot activa ceasurile inteligente Galaxy prin intermediul aplicației Galaxy Wearable și pot efectua plăți mobile de la mână.

Plata cu ceasul este la fel de sigură ca Samsung Pay. Apăsați butonul „Înapoi” pentru a activa modul de plată al ceasului inteligent. Atâta timp cât ceasul este la încheietura mâinii, trebuie să introduceți codul PIN o singură dată pentru a autoriza plata. Informațiile de plată sunt trimise criptate după autorizare. Utilizatorii pot face achiziții fără contact printr-o simplă mișcare a încheieturii mâinii fără să scoată telefonul mobil. Conform SamMobile, dacă ceasul este scos de la încheietura mâinii, este întotdeauna necesar un cod PIN.

Galaxy Wearable este o aplicație dedicată dispozitivelor inteligente portabile ale companiei Samsung. Aplicația conectează dispozitivele purtabile la dispozitivul mobil, gestionează și monitorizează caracteristicile dispozitivului și aplicațiile pe care le-ați instalat prin Galaxy Apps.

Dacă nu aveți încă sistemul mobil de plată Samsung, vă puteți înregistra prin intermediul aplicației Galaxy Wearables. Înregistrarea are loc în câțiva pași și este similară înregistrării în aplicația Pay deja cunoscută. Aceasta înseamnă că Samsung Pay este disponibil și pentru smartphone-urile Android de la alți producători. Bineînțeles condiția este ca aplicația să fie disponibilă pe acele smartwatch-uri.

Funcții suplimentare, cum ar fi funcția de plată în rate „Splitpay”, pot fi activate și, de asemenea, folosite prin intermediul ceasului inteligent. Clienții pot efectua plăți fără contact prin intermediul ceasurilor acolo unde sunt acceptate plăți fără contact cu VISA.

Din păcate nu știm când va fi disponibil Samsung Pay în România.