Cu Samsung Pay tranzacții de 100 de milioane de euro în Spania

1161
Samsung Pay este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune și mai acceptate servicii de plăți mobile existente pe piață. Prin achiziționarea lui LoopPay și integrarea tehnologiei MST în smartphone-urile și smartwatch-urile sale, Samsung a reușit să dezvolte un serviciu care a devenit rapid foarte popular pe toate piețele în care a fost lansat. De la lansarea sa pe diferite piețe din toată lumea, Samsung Pay se bucură de un grad ridicat de satisfacție în rândul utilizatorilor săi. Un nou exemplu de popularitate crescândă a sistemului mobil de plată vine din Spania unde Samsung Pay a procesat tranzacții de 100 de milioane de euro de la lansarea sa în 2016, a anunțat Samsung într-un comunicat de presă. Samsung declară că serviciul a fost utilizat pentru mai mult de două milioane de tranzacții în Spania numai anul trecut. Comunicatul de presă al companiei Samsung citează, un studiu realizat de IPSOS pentru Samsung, unde 75% dintre respondenți sunt conștienți de avantajele oferite de soluțiile de plată bazate pe dispozitive mobile. 56% dintre respondenți au declarat că le folosesc frecvent pentru simplitatea și confortul lor. 44% dintre cei care au răspuns acestui sondaj de opinie, care nu știau despre soluțiile de plată mobilă, erau dispuși să utilizeze acest sistem odată ce au fost informați despre el. În comunicatul de presă nu se arată clar dacă aceste date procentuale sunt specifice pentru Samsung Pay sau pentru toate soluțiile de plată mobilă în general. Potrivit lui Celestino García, vicepreședinte Samsung Spania, posibilitatea de a utiliza Samsung Pay este unul dintre motivele pentru care 70% dintre clienții existenți ai firmei Samsung au cumpărat din nou produsele Samsung. Pentru a-și consolida afirmația în legătură cu loialitatea față de Samsung Pay, Samsung declară că 75% dintre respondenții care și-au exprimat satisfacția față de serviciul mobil de plată, l-au calificat ca fiind confortabil și simplu, în timp ce 74% dintre respondenți au fost dispuși să recomande serviciul familiei și prietenilor fără nici o ezitare.

Samsung Pay este în prezent disponibil, printre altele, pe următoarele telefoane Samsung, Galaxy S8 și S8+, Galaxy Note 8, Galaxy S7 și S7 Edge, seria Galaxy S6, Galaxy Note 5. Samsung Gear S3 și gama Galaxy A din 2017 dispun și ele de acest serviciu.

Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017” a declarat DJ Koh președintele Samsung Mobile, anul trecut. Spre deosebire de soluțiile de plată mobilă bazate pe NFC, cum ar fi Android Pay și Apple Pay, Samsung Pay funcționează cu aproape fiecare terminal PoS care acceptă cardul de credit sau cardul de debit. Samsung Pay atinge această universalitate prin combinarea atât a tehnologiei MST, cât și a serviciului NFC într-o singură soluție inteligentă de plată. Acest lucru face ca Samsung Pay să fie mult mai acceptat și ușor de utilizat, ceea ce duce la creșterea popularității și adopției acestui sistem de plată.
SURSĂSamMobile