Samsung intră pe piața eoliană pentru centrale offshore

359
Samsung intra pe piata eoliana pentru centrale offshore
Sursa Foto: prin splash247.com

Am scris de multe ori despre energia regenerabilă și sustenabilitatea promovată de Samsung în fabricile și produsele sale. Acum filiala Samsung Heavy Industries din Coreea vizează sectorul energiei regenerabile cu anunțul unei noi platforme eoliene plutitoare offshore. Astfel Samsung vrea să-și folosească capacitățile de construcții navale pentru a construi centrale offshore la scară largă pentru a valorifica oportunitățile de pe piața eoliană plutitoare.

Samsung a confirmat că a primit în principiu aprobarea de la societatea norvegiană de clasificare DNV pentru platforma sa Tri-Star Float, care poate găzdui o turbină eoliană de 9,5 megawați. Platforma constă dintr-o structură din cadru din oțel care susține turbina eoliană. Samsung afirmă că designul său compact va ajuta la scurtarea perioadei de construcție de la proiectare la instalare. Pentru cei mai puțin familiarizați cu limba engleză, offshore înseamnă: în larg, departe de țărm.

Samsung intră pe piața centralelor eoliene

Samsung a mai declarat că a analizat date timp de 40 de ani din Marea de Est a Coreei de Sud. Au fost studiate în acest timp inclusiv puterea vântului, mareea și adâncimea apei. În acest fel compania s-a asigurat că platforma a fost proiectată pentru a funcționa în siguranță în medii marine „extreme”.

Samsung Heavy Industries a început dezvoltarea flotorului eolian offshore în octombrie anul trecut. Apoi a finalizat cu succes un test de model la Institutul de Cercetare a Navelor și Oceanului din Coreea, în martie anul acesta.

Flotorul offshore ne va permite să facem incursiuni în sectorul energiilor regenerabile. Aici vom folosi capacitatea noastră de a construi centrale eoliene offshore la scară largă”. A declarat vicepreședintele diviziei de afaceri offshore Samsung, Wang K Lee, conform Upstreamonline. „Sperăm că dezvoltarea noastră este aliniată cu politica guvernului în domeniul ecologic „New Deal”.

Eol (Aeolus) este zeul vântului în mitologia greacă și romană, stăpânul și administratorul tuturor vânturilor. Principalele vânturi erau considerate Boreas (vânt din nord), Euro (est), Notos (din sud) și Zephyros (vest). De la Eol provine cuvântul eolian.

Președintele sud-coreean a lansat anul trecut proiectul Green New Deal în valoare de ~37,4 miliarde USD. În cadrul proiectului se pune accentul pe vântul offshore și stabilirea unui obiectiv ambițios de a atinge 12 GW (gigavati) de capacitate eoliană offshore până în 2030. Complexul de parcuri eoliene Donghae-1, condus de guvern va contribui la atingerea acestui obiectiv. Acest complex va fi construit în etape, iar scopul este de a atinge capacitatea maximă până în 2030.

Samsung a confirmat că va amplasa noua sa platformă eoliană la complexul Donghae-1. Pentru acest lucru Samsung va colabora cu Korea National Oil Corporation, Shell, Equinor, Kepco, GIG-Total Energies și Macquarie’s Green Investment Group.