Samsung nu are egal pe piața globală de telefoane, este regele!

373
Samsung Electronics
Sursă foto: Samsung

Samsung este și în trimestrul trei din 2023 cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Acest lucru a fost recent confirmat de o companie de cercetare de piață. Acum, Canalys, una dintre cele mai mari companii de studiu de piață din lume, a publicat cea mai recentă cercetare de piață și întărește acest lucru. Mai mult, Canalys afirmă că piața globală de semne de revenire față de ultima perioadă, iar Samsung și Apple sunt principalii competitori.

Pentru a fi clar, Samsung are o cotă de piață mai mică decât în ​​trimestrul trei din 2022, dar mai mai mare decât Apple, care se află pe locul doi. Samsung deține 20% din piață, față de un procent de 17% cât are compania americană Apple. Anul trecut în trimestrul trei, scorul a fost de 22% pentru Samsung și 18% pentru Apple.

Compania chineză Xiaomi este pe locul trei, cu un procent de 14% din piață. Acesta este același procent pe care compania îl deținea acum un an, potrivit Canalys, citată de AndroidHeadlines. OPPO este pe locul patru cu 9%, în scădere față de 10% anul trecut. TRANSSION încheie top 5 cu 9%. Este o creștere față de un procent de 6% avut anul trecut în Q3 2022.

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri în Q3 2023

Canalys observă că piața globală de smartphone-uri dă semne de redresare. De asemenea, a mai spus că Samsung a livrat 57,2 milioane de smartphone-uri în al treilea trimestru al acestui an. Livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 1% în Q3 2023, la 293,4 milioane. Acestea sunt vești bune, totuși, deoarece recesiunea încetinește și semnele de recuperare sunt vizibile, așa cum sa menționat mai devreme.

Samsung Electronics a împlinit 54 de ani. La mulți ani!

Trimestrele anterioare nu au fost atât de grozave pentru piața globală de smartphone-uri, deoarece livrările au scăzut din cauza diferiților factori, dintre care unul este recesiunea din economiile majore. Dar trimestrul trei din 2023 a adus o rază de speranță, se pare că piața globală de smartphone-uri este pe drumul spre redresare.

Sursă foto: Canalys

Vânzările Samsung au fost impulsionate de dispozitivele sale pliabile, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 în trimestrul trei. Apple, pe de altă parte, a înregistrat vânzări bune datorită seriei de dispozitive iPhone 15. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla în al patrulea trimestru din acest an. Vânzările de sărbători vor crește foarte mult și se pot schimba multe în acest top 5.

Xiaomi și-a păstrat poziția, ceea ce era oarecum de așteptat, și același lucru este valabil și pentru OPPO. TRANSSION este o companie mai puțin cunoscută, dar este o companie din spatele mai multor mărci de smartphone-uri, inclusiv TECNO, Infinix și Itel.