Cât timp vor rezista ecranele la Fold 5 și Flip 5 pe vreme foarte rece?

434
Cat timp vor rezista ecranele la Fold 5 si Flip 5 pe vreme foarte rece
Sursa foto: androidauthority.com

Lansate recent telefoanele pliabile Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 sunt întoarse pe toate părțile de specialiștii din domeniu. Sigur că va mai trece puțin timp până vom afla totul despre ele. Acum am aflat un alt lucru interesant despre Fold 5 și Flip 5. Cele două pliabile sunt evaluate pentru doar 30.000 de deschideri și plieri pe vreme extrem de rece.

Samsung Display a dezvăluit cum vremea extremă poate afecta ecranele la noile Fold și Flip. Subsidiara Samsung Electronics, care produce ecranele pliabile pentru noile pliabile, spune că ecranele vor rezista la 30.000 de plieri pe vreme foarte rece, adică la o temperatură de minus 20 grade Celsius. Samsung spune că Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Flip 5 sunt evaluate pentru 200.000 de ori de către compania de certificare Bureau Veritas. Dar Samsung a dezvăluit acum cifrele la care ecranul pliabil rezistă în condiții de temperaturi extreme.

La câte plieri rezistă ecranele la Fold 5 și Flip 5 la temperaturi extreme?

Samsung Display a postat un infografic care detaliază cât rezistă ecranele la Fold 5 și Z Flip 5. Cele două ecrane pliabile rezistă la peste 200.000 de închideri și deschideri la temperatură de 25 de grade Celsius (77 de grade Fahrenheit). Cu toate acestea, dispozitivele pliabile vor rezista la aproximativ 150.000 de plieri la temperaturi de 60° Celsius (140° Fahrenheit) și doar 30.000 de plieri la -20° Celsius (-4° Fahrenheit).

Fahrenheit este o scară de temperatură utilizată în cadrul sistemului anglo-saxon de unități de măsură. A fost propusă în 1724 de către fizicianul Daniel Gabriel Fahrenheit și numită după acesta. Mai este folosită în scopuri non-științifice în SUA și alte câteva state.

Nu este prima dată când auzim că ecranele pliabile sunt mai fragile la frig. Au fost mai mulți utilizatori în anii trecuți care au spus că ecranele pliabile s-au spart pe vreme foarte rece. Cu toate acestea, numărul prevăzut de pliuri pare mic la prima vedere.

Pentru consolare, 30.000 de pliuri pe vreme foarte rece înseamnă ~40 de ori pe zi timp de doi ani. Acest lucru se traduce, de asemenea, în aproximativ 27 de ori pe zi timp de trei ani, potrivit AndroidAuthority. Dar ar fi păcat dacă pliabilul tău relativ scump ar trebui tras pe dreapta după aproximativ doi ani.

Acest lucru înseamnă totuși că s-ar putea să doriți să amânați să cumpărați un telefon pliabil dacă locuiți în regiuni unde sunt în mod regulat -20 de grade. De asemenea, sugerează că telefoanele pliabile de la alte mărci ar putea fi în aceeași situație, chiar dacă respectivele companii nu au declarat nimic. Smartphone-urile Galaxy convenționale au o temperatură de funcționare recomandată între zero și 35° Celsius (32 și 95 de grade Fahrenheit).