Samsung imbatabil pe piața globală de televizoare în ultimii 15 ani

650
Samsung cel mai mare vanzator global de televizoare din ultimii 15 ani
Sursa Foto: en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. va rămâne și anul acesta cel mai important furnizor de televizoare din lume. Este pentru al 15-lea an consecutiv în 2020 când gigantul high-tec sud-coreean ocupă acest loc. O performanță incredibilă! La ocuparea primului loc și în 2020 o contribuție a avut și cererea uriașă de televizoare din acest an cauzată de pandemia de coronavirus, se arată în datele publicate ieri de Omdia.

Se estimează că gigantul sud-coreean va vinde 49,02 milioane de televizoare anul acesta. În primele trei trimestre din 2020 compania Samsung al livrat pieței 33,92 milioane de televizoare, potrivit datelor publicate de compania de cercetare de piață Omdia.

Număr record de televizoare vândute de Samsung în 2020

Estimarea Omdia este în creștere cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Va fi cel mai mare număr anual de vânzări de televizoare după anul 2014. Atunci compania Samsung a vândut 52,94 milioane de unități datorită Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci și Cupei Mondiale din Brazilia.

Omdia estimează că vânzările globale de televizoare vor ajunge la 223,83 milioane de televizoare anul acesta. Este puțin mai mult raportat la numărul de televizoare vândute anul trecut, 222,91 milioane de bucăți au fost vândute în 2019. Cifra este în creștere cu 3,8% față de estimarea realizată de Omdia în septembrie și ar marca cel mai mare volum anual de vânzări din 2015. Anul acesta Samsung a lansat și un nou model de televizor pentru exterior: The Terrace. În ciuda prețului mare a fost foarte bine primit de piață, cu multe recenzii foarte bune de la experți.

Omdia este o companie de cercetare de piață, înființată în 2019. OMDIA a reunit sub acest nume companiile Ovum, Heavy Reading, Tractica și recent pe IHS Markit. Efectuează cercetare de piață, consultanță, prognoză și sondaje în diferite domenii.

Conform agenției de presă sud-coreene Yonhap, Omdia a declarat că cererea globală de televizoare a crescut anul acesta. Compania de studiu de piață a declarat că pandemia a forțat mai mulți oameni să rămână acasă, televizoarele fiind astfel foarte căutate.

Chiar dacă vânzările au crescut, valoarea televizoarelor vândute este de așteptat să scadă ușor la 97,79 miliarde USD anul acesta. Anul trecut valoarea televizoarelor vândute a fost de 154,67 miliarde USD. Mulți producătorii de televizoare au scăzut prețurile concentrându-se pe vânzările online, a adăugat Omdia. Compania de cercetare de piață a spus că modelele cu dimensiuni mari și scumpe nu au mai avut aceeași trecere.